Recept met erwten, linzen
Recept: vegan curry met kokosyoghurtsaus en kikkererwten naan
vegan curry met kokosyoghurtsaus en kikkererwten naanbrood

Recept met erwten, linzen

Recept: vegan curry met kokosyoghurtsaus en kikkererwten naan

Een heerlijke complete curry boordevol groenten met een frisse saus en lekker naan erbij! Ilse Fernandez van Slim & Pure maakte dit verrukkelijke recept voor een Vegan curry met kokosyoghurtsaus en kikkererwten naanbrood voor ons en schreef daarover:

Curry’s en stoofpotjes, ik ben er echt gek op! De geur van kruiden en specerijen die langzaam in het gerecht trekken, de rijke smaken, heerlijk!
Er zijn heel veel curry’s, uit verschillende landen. Allemaal erg lekker! Maar ik houd vooral van Indiase curry’s.
De Indiase keuken vind ik zo lekker omdat in deze keuken veel smaakvolle vega en vegan gerechten te vinden zijn. En de soorten kruiden en specerijen waar zij mee werken zijn mijn favoriet!

Door de stevige structuur van het gerecht met lekker veel groenten en peulvruchten mis je in dit gerecht het vlees zeker niet. Dit is een enorm voedende maaltijd en ik vind het, het perfecte comfort food maaltje!

Ilse is voedingscoach en helpt mensen met het creëren van een gezondere levensstijl. Peulvruchten passen daar perfect bij!

Tips voor Vegan curry met kokosyoghurtsaus en kikkererwten naanbrood:

  • Er zijn ook currypasta’s of currykruiden te koop in de supermarkt. Deze kun je natuurlijk ook gebruiken (i.p.v. kurkuma, kaneel, korianderzaad, kerrie, komijn), mocht je het teveel aan losse kruiden/specerijen vinden.
  • Serveer de curry met (jasmijn)rijst, quinoa of naanbrood. In het recept vind je ook de ingrediënten voor glutenvrije naan.

Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.

Bereidingswijze Vegan curry met kokosyoghurtsaus en kikkererwten naanbrood

Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten

  1. Spoel de geweekte kikkererwten af onder de kraan in een vergiet en laat goed uitlekken. Kook de kikkererwten in een pannetje voor circa 15 minuten (straks in de curry gaar je ze nog verder).
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en maak deze schoon.
    Schil de zoete aardappel en winterpeen en snijd de zoete aardappel in stukjes en winterpeen in schijfjes.
  3. Snijd de ui in halve ringen. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
    Doe wat olijfolie of kokosolie in een grote koekenpan en zet de pan op middelhoog vuur. Fruit hier de uit en knoflook in met kurkuma-, korianderzaad-, kaneel-, kerriepoeder en komijnzaad.
  4. Maak de chilipeper en gember schoon en snijd deze fijn. Doe dit ook bij de ui en knoflook en bak even mee. Zet het vuur op laag.
  5. Voeg nu de bloemkoolroosjes, zoete aardappel en winterpeen toe. Bak even mee.
  6. Voeg de kikkererwten en linzen toe aan de pan en voeg hier het water en het bouillonblokje aan toe.
    Doe een deksel op de pan en laat voor 20 minuten sudderen op laag vuur.
  7. Voeg na 20 minuten het blikje gepelde tomaten aan de pan toe en een deel van de kokosmelk. Breng nog op smaak met peper, zout en het sap van een limoen naar smaak. Roer zachtjes door de curry zodat alles gemixt is.
  8. Voeg de boontjes eraan toe. Doe de deksel weer op de pan en laat nog circa 10 minuten verder sudderen op laag vuur.
  9. Hak de verse koriander of peterselie fijn met een mes. Voeg dit als laatste toe aan de curry.
  10. Verbrokkel de cashewnoten en strooi dit over de curry.
  11. Meng de kokosyoghurt met de overige ingrediënten door elkaar.
    Serveer de curry met de kokosyoghurtsaus.
  12. Doe het kikkererwtenmeel samen met de kruiden in een schaal. Roer de klontjes eruit met een garde.
  13. Giet daarna zachtjes de kokosmelk erbij. Roer met een garde tot een glad beslag.
  14. Voeg als laatste het baksoda met zuur eraan toe. Roer het goed door.
  15. Doe wat kokosolie in een koekenpan. Bak hier het brood in, aan beide kanten mooi goudbruin.
vegan curry met kokosyoghurtsaus en kikkererwten naanbrood
40
4/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • curry
  • 200 gram kikkererwten (gewicht na een nacht weken)
  • 100 gram gedroogde rode linzen
  • 1 bloemkool
  • 1 zoete aardappel
  • 1 grote winterpeen
  • 50 gram boontjes (diepvries)
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 medium ui
  • 1 tl verse gember, fijngesneden
  • 1 à 11/2 tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1 tl kerrie
  • 1/2 tl kaneel
  • sap van een limoen
  • platte peterselie of koriander
  • 1 chilipeper, ontlijst en fijngesneden
  • 1/2 à 1 bouillonblokje (vegan)
  • 300 ml water
  • 2 handjes cashewnoten, ongezouten en ongebrand
  • peper en zout, naar smaak
  • Kokosyoghurtsaus
  • 150 gram kokosyoghurt, ongezoet
  • 1 teen knoflook, geperst of 1 tl knoflookpoeder
  • chilipoeder, naar smaak
  • sap van een limoen, naar smaak
  • snufje zout
  • Kikkererwten naan
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram kikkererwtenmeel (dit kun je ook zelf maken met gedroogde kikkererwten)
  • 1 tl baksoda + scheutje limoensap (of iets anders zuurs om de werking van het baksoda te activeren)
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijnzaad
  • peper en zout, naar smaak
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten