Recept met linzen
Kruidige linzencurry met chutney en versgebakken naan
Deze heerlijke kruidige linzencurry met mangochutney en versgebakken naanbrood die ik heb gemaakt voor peulvruchten is een feest in je mond! Dat komt door de chemie van de juiste smaken. Kruidig combineert goed met zuur en zoet.
Linzen horen tot de peulvruchten en ze zijn rijk aan eiwitten en vezels en daarnaast een belangrijke een bron van vitaminen en mineralen. In dit hoofdgerecht heb ik groene en oranje linzen verwerkt en staat in 45 minuten op je tafel.
Voor het naanbrood heb ik een recept gebruikt van Rutger Bakt.
Eet smakelijk!
Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.
Bereidingstijd: 45 minuten
Mangochutney