Recept met linzen
Linzen curry met bloemkool en tomaat
Linzen curry met bloemkool en tomaat

Recept met linzen

Linzen curry met bloemkool en tomaat

Laura van Koken met Laura deelt lekkere, makkelijke en gezonde recepten op haar Instagram kanaal. Een curry past perfect in een gezond eetpatroon en ze ging dan ook enthousiast aan de slag met de curry challenge. Ze maakte een heerlijke linzen curry met bloemkool en tomaat.

Wat maakt een mens gelukkiger dan een stevige, kruidige, en voedzame curry bomvol groente en linzen? Nou bijzonder weinig denk ik, vooral als je deze curry proeft! De combinatie van linzen en curry is op zich al hemels, maar als je ook nog flink wat groente mee laat stoven dan krijgt de curry veel meer body. Daarnaast geeft de tomaat en kokosroom een heerlijke zoete, romige smaak. Een goede tegenhanger voor de pittige kruiden, gember en knoflook! Deze curry is heerlijk op zichzelf, maar kan ook gegeten worden met rijst en/of naan.

Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.

Bereidingswijze Linzen curry met bloemkool en tomaat

Bereidingstijd: 45 minuten

  1. Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Bak aan in een beetje olie in een pan.
  2. Wanneer ze zacht worden, voeg je de curry kruiden en komijn toe. Bak even mee totdat de geuren vrij komen.
  3. Snijd de peen en aardappel in blokjes. Voeg toe aan het ui-kruiden mengsel, en bak 2 minuten mee.
  4. Voeg nu de linzen, tomaten blokjes, kokosmelk, en groente bouillon toe. Laat op zacht vuur pruttelen, zo’n 15 a 20 minuten.
  5. Snijd in de tussentijd de bloemkool in roosjes. Voeg dit aan de pan toe, en laat nog zo’n 15 minuten stoven.
  6. Voor het serveren snijd je de koriander fijn, en de limoen in partjes. Lekker met rijst en/of naan 💙
Linzen curry met bloemkool en tomaat
48
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 6 personen.
  • Linzen curry met bloemkool en tomaat
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 tl komijn
  • 2,5 el hot curry kruiden
  • 1 peen
  • 250 gram vastkokende aardappels
  • 200 gram linzen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 kleine bloemkool
  • koriander
  • 1 limoen
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten