Recept met erwten
Recept: Griekse hummus met yoghurt
-
250 gram kikkererwten
-
6 el yoghurt
-
1 el witte tahini (de lichte ingeroosterde tahini uit het Midden Oosten, in plastic potten, niet de geroosterde Turkse uit glazen potten)
-
1 teentje knoflook, geperst
-
1 1/2 tl korianderzaad, gemalen
-
1/2 citroen, de rasp
-
verse kruiden, oregano en platte peterselie
Hoe maak je het?
- Maak de hummus met 250 g gedroogde kikkererwten volgens het basisrecept, maar dan zonder de gezouten knoflook.
- Klop 6 el Griekse yoghurt los, samen met de tahin, een teentje knoflook, het gemalen korianderzaad, de rasp van de citroen en zout en peper.
- Snijd een mix van verse kruiden als tijm, dille, platte peterselie en oregano fijn en meng 6 el door de yoghurt.
- Roer de kruidenyoghurt vlak voor serveren luchtig door de hummus.