Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bereid de kikkererwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij intussen de zomeraardappels (indien klein hoeft niet) door de helft en meng samen met 1 eetlepel zonnebloemolie en het venkelzaad in een ovenschaal of bakplaat met bakpapier.
- Bak de aardappels ongeveer 40 minuten in de oven.
- Kook intussen de geweekte kikkererwten beetgaar en spoel ze daarna af met koud water en dep ze goed droog met keukenpapier of een schone theedoek.
- Meng de gekookte kikkererwten met 2 eetlepels zonnebloemolie en de gedroogde kruiden in een ovenschaal of bakplaat met bakpapier.
- Zet de kikkererwten bij de aardappels voor nog ongeveer 20 minuten in de oven.
- Als alles lekker krokant is meng je de kikkererwten en de aardappels door elkaar.
Zowel koud als warm erg lekker.
Tip:
De kruiden uit je voorraadkast kun je naar eigen smaak toevoegen. In dit recept is gekozen voor frisse smaken van venkel en warme smaken voor de kikkererwten van paprika en kerrie. Maar provinciaalse of mediterrane kruidenmix zijn ook erg lekker. Gebruik wel 1 soort kruid en meng niet te veel kruiden door elkaar, dan proef je de lekkere kikkererwten niet meer!
Probeer niet alleen het recept gekruide kikkererwten met gebakken aardappels, maar ook één van deze BBQ bijgerechten:
Sticky uien met rode linzen en gremolata
Salade van geroosterde bospeen met kievitsbonen
BBQ salade van zomergroenten en Beluga linzen
Witte bonen pannenkoekjes met pesto