checkmark Snel & gemakkelijk
checkmark Verrassende recepten
checkmark Lekker & gezond

Bruine bonen gezond

Zijn zwarte, bruine en kievitsbonen eigenlijk wel gezond? Deze bonen worden vaak gebruikt in vegetarische gerechten, omdat ze voedzaam zijn en vol eiwitten zitten. Naast de fantastische smaak van de zwarte, bruine en kievitsbonen, word je ook verrast door de vitaminen en vezels die erin zitten. Het is dan ook niet voor niets dat De Gezondheidsraad aanraadt om voldoende bonen te eten. Hoe verwerk je deze in je gerecht? Peulvruchten.nl laat je graag kennismaken met diverse heerlijke en eenvoudige recepten. Welke ga jij vanavond proberen?

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hollandse romige kievitsbonenschotel met prei Vlees/Vega/Vegan optie

Verwerk zwarte, bruine of kievitsbonen in je maaltijd voor een gezond gerecht

Je weet nu dat zwarte bonen, bruine bonen en kievitsbonen erg gezond zijn door de aanwezigheid van meerdere vezels, vitamines en eiwitten. Deze gezondheidsbommetjes vormen een ware aanwinst voor ieder gerecht. In de herfst maak je een heerlijke, romige bonenschotel met magere spekreepjes. Liever vegetarisch? Kies dan voor de vegetarische spekreepjes van De Vegetarische Slager.

Hoe bewaar je peulvruchten?

Hoe bewaar je bruine, zwarte en kievitsbonen en hoe behoud je daarmee het gezonde aspect van deze vitaminebommetjes? Gedroogde peulvruchten zijn natuurproducten. Dit betekent dat je ze het best droog, koel en donker kan bewaren in een goede verpakking. Zaken als licht, warmte en vocht kunnen ervoor zorgen dat de bonen gaan kiemen of schimmelen. Dan kan je de bonen niet meer verwerken in een van onze lekkere recepten. Zorg er dus voor dat de bonen goed worden bewaard, dan heb je er het langst plezier van.

 

Hoe bereid je peulvruchten?

Ga je de bonen bereiden? Spoel deze dan goed schoon voor je ze gaat weken. Hoe langer de bonen al bij je thuis liggen, hoe harder de schil is. Dit heeft invloed op de weektijd. Wil je snel weken? Kies dan voor warm water. Als je de tijd hebt, is het slim om voor koud water te kiezen. Na het weken volgt het koken. Controleer regelmatig de gaarheid en houd in de gaten of er geen schuim ontstaat. Honger gekregen? Bekijk waar je de bonen kan kopen en probeer onze overheerlijke recepten uit!

menu-bars menu-close Menu Sluiten