Recept met erwten
Falafel Bowl met kikkererwten
Ingrediënten voor 3 personen
-
120 gram gedroogde kikkererwten
-
1 el olijfolie
-
1/2 rode ui
-
2 teentjes knoflook
-
1 tl komijnpoeder
-
1/2 tl korianderpoeder
-
1/2 tl paprikapoeder
-
snuf zout en peper
-
200 gram bulgur
-
1/2 bakje cherrytomaatjes
-
1/2 komkommer
-
4 grote augurken
-
1 krop romeinse sla
-
bosje peterselie
- Tahinisaus
-
8 el tahini (sesampasta)
-
7 el water
-
2 el citroensap
-
1 teentje knoflook
-
1 el verse peterselie
Wat ga je doen?
- Week de kikkererwten voor minimaal 8 uur.
- Kook de kikkererwten in 60 – 90 min. gaar.
- Verwarm de oven voor op 190 ⁰C. Snij de ui en knoflook in stukken. Verdeel deze samen met de gekookte kikkererwten op een bakplaat of rooster bedekt met bakpapier.
- Besprenkel met de olijfolie en kruiden. Zorg dat alle kikkererwten en stukjes ui bedekt zijn met de olie-kruidenmix.
- Zet de kikkererwten 45 min. in de oven.
- Kook ondertussen de bulgur volgens de verpakking.
- Snij de groenten in stukken en doe in een grote schaal.
- Maak de saus door alle sausingrediënten te mixen in een blender of keukenmachine.
- Doe de bulgur en geroosterde kikkererwten bij de gesneden groenten. Serveer met de tahinisaus.
De persoonlijke blog van de groene meisjes.