Recept met erwten
Falafel Bowl met kikkererwten

Recept met erwten

Falafel Bowl met kikkererwten

Wat ga je doen? 

  1. Week de kikkererwten voor minimaal 8 uur.
  2. Kook de kikkererwten in 60 – 90 min. gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 190 ⁰C. Snij de ui en knoflook in stukken. Verdeel deze samen met de gekookte kikkererwten op een bakplaat of rooster bedekt met bakpapier.
  4. Besprenkel met de olijfolie en kruiden. Zorg dat alle kikkererwten en stukjes ui bedekt zijn met de olie-kruidenmix.
  5. Zet de kikkererwten 45 min. in de oven.
  6. Kook ondertussen de bulgur volgens de verpakking.
  7. Snij de groenten in stukken en doe in een grote schaal.
  8. Maak de saus door alle sausingrediënten te mixen in een blender of keukenmachine.
  9. Doe de bulgur en geroosterde kikkererwten bij de gesneden groenten. Serveer met de tahinisaus.

De persoonlijke blog van de groene meisjes. 

 

0
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 3 personen.
  • 120 gram gedroogde kikkererwten
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • snuf zout en peper
  • 200 gram bulgur
  • 1/2 bakje cherrytomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 4 grote augurken
  • 1 krop romeinse sla
  • bosje peterselie
  • Tahinisaus
  • 8 el tahini (sesampasta)
  • 7 el water
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse peterselie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
(advertentie)
Menu Sluiten