Mexicaanse wraps

Wraps zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog gezond. Bovendien zijn ze met zoveel verschillende ingrediënten te creëren dat er voor iedereen wel iets lekkere wrap te verzinnen is. Met kip, gehakt of eentje uit de oven bijvoorbeeld. Er zit altijd wel iets in een wrap wat typische Nederlandse eter ook erg lekker vindt. Of er valt iets nieuws te verzinnen.

Vooral de Mexicaanse wraps van tarwe of mais zijn op de keukentafel in Nederland veel vaker te vinden tegenwoordig. Je kan allerlei soorten groenten, sauzen, vlees en zelfs vis erin stoppen en een authentieke Mexicaanse wrap maken die super gezond is of juist eentje naar eigen inzicht. Als alternatief kun je voor een ‘cheatday’ een ongezonde variant gaan maken en jezelf helemaal uitleven met gehakt of kaas in de wrap.

De Mexicaanse wrap is van origine gevuld met allerlei vrij pittige ingrediënten zoals kruidig gehakt, pittige kip of diverse soorten salsa. Over het algemeen is de Nederlandse wrap wat milder, maar kies je voor de Mexicaanse variant dan ontkom je bijna niet aan wat pittigheid dat ervoor zorgt dat de wrap gelijk doet denken aan het Zuid-Amerikaanse land. Eventueel kan je natuurlijk je gasten of gezin de wraps zelf laten vullen met milder gehakt, kip, bief of juist vlees dat kruidiger is. Wat natuurlijk ook nog is erg leuk is om te doen.

Wraps kan je op allerlei manieren bereiden. Het begint natuurlijk allemaal met de wrap zelf. Die kan je verwarmen in een pan en gelijk met wat saus eten, maar waarom zou je niet kiezen voor een wat meer uitdagende versie en de wraps met wat gehakt in de oven doen.

Wellicht is een wrap uit de oven met kaas, gehakt of kip binnenkort wel je nieuwe favoriete gerecht! Als het eenmaal uit de oven komt wordt er vaak nog guacamole of crème fraiche bovenop gedaan, zodat het nog lekkerder en Mexicaanser wordt. Naast dat de wrap vaak al voorzien is van gesmolten kaas als die in de oven is geweest trouwens.

Ben je juist groot fan van groenten en vind je vlees helemaal niks dan zijn groentewraps of vegetarische wraps uit de oven met enkel een vleesloze saus en groenten ideaal. Van allerlei groenten kan je in de saus of in de wrap doen. Van broccoli tot bonen en natuurlijk mais en tomaat. Allerlei unieke combinaties kan je maken zonder vlees en toch genieten van een lekkere wrap. Je zou ook kunnen gaan voor vegetarisch gehakt of tofu-kip.

Als je juist wel een echte vleeseter bent, dan zijn er online genoeg leuke kookinstructies te vinden voor wraps met vlees. Vlees zoals beef, gehakt of kip. Natuurlijk kan je het vlees, net als de groenten, voorzien van pittige of milde kruiden om zo een echte Mexicaanse smaak te geven aan de inhoud van de wrap.

Wat eet je bij Mexicaanse wraps

Bijgerechten en extra toevoegingen aan een wrap zijn bijvoorbeeld wat limoenpartjes. De frisse smaak ervan voegt wat frisheid toe aan een pittige wrap. Of wanneer deze wat neutraler is dan maakt wat limoen de wrap net even een stukje spannender.

Wil je helemaal iets bijzonders ervan maken dan kan je een maissalade of gewone salade aan de wraps toevoegen als bijgerecht. Vaak stopt je groenten in de wrap, maar waarom zou je het niet gewoon ernaast eten? Hierdoor kan je meer chili, vlees of andere ingrediënten in je wrap stoppen zonder dat deze scheurt. Een simpele, neutrale salade naast je wrap die bestaat uit sla, komkommer en wat tomaat is vaak al genoeg om echt voldaan te raken.

Kleine bijgerechten zoals guacamole of crème fraiche, bovenop de wrap, wordt ook vaak gezien tijdens een avondje Mexicaans eten. Deze kan je kant-en-klaar kopen in de winkel, maar zelf guacamole maken is tevens snel gedaan. Guacamole bestaat bijvoorbeeld enkel uit avocado en wat kruiden erbij, die je even mixt. Zo heb je voor meerdere dagen guacamole. Bovendien is het een stuk goedkoper dan de kant-en-klare versie.

Dan hebben we als laatste toevoegingen aan een wrap salsa en tortilla chips. Deze zijn niet enkel lekker ’s avonds tijdens de film, maar juist tijdens het avondeten bij wraps zorgen ze ervoor dat het Mexicaanse thema goed naar voren komt en je gasten zullen dit zeer waarschijnlijk kunnen waarderen.

menu-bars menu-close Menu Sluiten