Recept met linzen
Linzensalade met groenten
Ingrediënten voor 4 personen
-
250 gram groene linzen (Du Puy)
-
4 jonge preien
-
2 bosuitjes
-
100 gram doperwten
-
olijfolie
-
balsamicoazijn
-
Fleur de sel
-
zwarte peper
Wat ga je doen?
- Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking of in 15-20 minuten beetgaar. Voeg pas na 10 minuten zout toe aan het water. Laat de linzen vervolgens goed uitlekken.
- Maak de prei en de bosui schoon en snijd ze in schuine ringen.
- Stoom de groenten samen met de doperwten 8-10 minuten en bestrooi met wat fleur de sel en versgemalen peper. Je kunt de groenten ook beetgaar koken in gezouten water.
- Schep de lauwwarme linzen in kleine glaasjes en verdeel de groenten erover.
- Druppel wat olijfolie en balsamicoazijn eroverheen.