Linzensalade met groenten

Wat heb je nodig? (4-6 personen)

  • 250 g groene linzen (Du Puy)
  • 4 jonge preien
  • 2 bosuitjes
  • 100 g doperwten
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper

Wat ga je doen? 

  1. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking of in 15-20 minuten beetgaar. Voeg pas na 10 minuten zout toe aan het water. Laat de linzen vervolgens goed uitlekken.
  2. Maak de prei en de bosui schoon en snijd ze in schuine ringen.
  3. Stoom de groenten samen met de doperwten 8-10 minuten en bestrooi met wat fleur de sel en versgemalen peper. Je kunt de groenten ook beetgaar koken in gezouten water.
  4. Schep de lauwwarme linzen in kleine glaasjes en verdeel de groenten erover.
  5. Druppel wat olijfolie en balsamicoazijn eroverheen.
Summary
recipe image
Recipe Name
Linzensalade met groenten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)