Wat zijn pronkers en hoe kook je ze?

Pronkers, ook wel pronkebonen zijn grote, dikke, witte bonen.

Weektijd: 

  • Koud8-12 uur
  • Warm3 uur

Kooktijd: 

  • Koudca. 90 - 120 minuten
  • Warmca. 90-120 minuten

Bewaren: 

  • Gekoeld1-2 dagen
  • Diepvries3 maanden

Smaak:  Pronkers zijn goede vervangers voor limabonen. Deze hebben een romige, boterachtige textuur en smaak.

Herkomst: Italië en Polen

Toepassing: Deze bonen zijn ook erg lekker in stoofschotels, salades en soepen.

Bekijk waar je pronkers bij in jou in de buurt te koop zijn.

Wil je meer lezen over bonen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.

Recepten met pronkers

Koken met pronkers is veelzijdig en lekker. Bekijk alle recepten hier. Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten via Facebook, Instagram of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

menu-bars menu-close Menu Sluiten
-->