Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de rode linzen net beetgaar en spoel ze koud af. Zet apart maar houd in de pan.
- Schil de uien en snij deze doormidden. Leg ze met de schil naar beneden in een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel de uien met de sojasaus en de sesamolie. Strooi de suiker en de geperste teentjes knoflook erover en breng op smaak met peper en zout. Bak de uien ongeveer 30 minuten in de oven totdat ze bruin, kleverig zijn.
- Maak ondertussen de gremolata. Meng de peterselie, 1 teentje knoflook, de rasp en sap van 1 citroen en de hazelnoten door elkaar met een vijzel, mixer of keukenmachine. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verwarm de pan waar de linzen in zitten kort (5 minuten), totdat de linzen weer lekker warm zijn. Je kan om aanbranden te voorkomen een eetlepel water in de pan erbij doen.
- Serveer de uien op een bedje van rode linzen en top af met de hazelnootgremolata.
Tip:
Een gremolata is een Italiaanse smaakmaker en is heel eenvoudig om te maken. Mocht je de gremolata te droog vinden kun je altijd olijfolie toevoegen. Extra smaak kun je bereiken door bijvoorbeeld rode peper of Parmezaan. Maar de Italianen houden van simpel dus daarom is deze gremolata ook zo eenvoudig!
Probeer niet alleen het recept sticky uien, maar ook 1 van deze BBQ bijgerechten:
Gekruide kikkererwten met gebakken aardappels
Salade van geroosterde bospeen met kievitsbonen
BBQ salade van zomergroenten en Beluga linzen
Witte bonen pannenkoekjes met pesto