Recept met bonen
Bonenschotel met chorizo & worstjes, Made by Ellen
Bonenschotel met chorizo & worstjes, Made by Ellen

Recept met bonen

Bonenschotel met chorizo & worstjes, Made by Ellen

Bonenschotel met chorizo & worstjes

Een bonenschotel is voor mij het perfecte gerecht voor koud of druilerig weer. Je kan hiervoor witte bonen gebruiken of juist een mix van bonen zoals in deze bonenschotel. De chorizo geeft het gerecht een beetje pit en de worstjes zijn er gewoon heel erg lekker erdoor;-)

En verder zit dit heerlijke gerecht boordevol groente dus ook nog eens voedzaam dus. En heb je wat van het eten over? De volgende dag is het gerecht wellicht nog lekkerder maar invriezen kan ook.

Voor 6 personen – voorbereidingstijd: 15 minuten – kooktijd: 30 minuten

Wat ga je doen?

  • Pel de ui en knoflook en hak deze fijn.
  • Verwarm een pan met stevige bodem.
  • Schenk een beetje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook hierin aan.
  • Doe de worstje erbij en bak rondom bruin.
  • Voeg de chorizo toe en bak tot dat de chorizo een beetje krokant begint te worden.
  • Snijd de bleekselderij in reepjes en de paprika in stukjes.
  • Voeg deze toe aan de chorizo en worstjes.
  • Roer de paprikapoeder en komijnzaad erdoor.
  • Doe een deksel op de pan en laat voor 15 á 20 minuten op laag vuur zachtjes stoven.
  • Roer de bonen erdoor en laat nog eens 5 á 10 minuten stoven.
  • Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
  • Maak af met wat fijngehakte platte peterselie.
  • Enjoy!

 

Voor meer lekkere recepten met peulvruchten, gemaakt door Ellen kijk je hier.

13
2/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 6 personen.
  • scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram chorizo
  • 200 gram worstjes, zoals merguez, chipolata, braadworst in stukjes etc.
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 6 stengels bleekselderij
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 1/2 tl komijnzaad
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 blikjes tomaten à 400 gram
  • 3 kopjes diverse bonen, klaar voor gebruik
  • handje fijngehakte bladpeterselie
  • peper en zout uit de molen
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten