Recept met erwten
Bourgondische erwtensoep uit de slowcooker
bourgondische erwtensoep uit de slowcooker

Recept met erwten

Bourgondische erwtensoep uit de slowcooker

Hoe handig is het als je een apparaat hebt dat al het werk voor je doet! Joy van Food Happiness enJoy maakte een bourgondische erwtensoep uit de slowcooker waar je geen omkijken naar hebt. Je begint de avond van tevoren met het weken van de erwten en de slowcooker doet de rest. Dit is met recht een bourgondische variant van snert met schouderkarbonade, spekreepjes én rookworst.

Bereidingswijze Bourgondische erwtensoep uit de slowcooker

  1. Stop de erwten in een pan met water en laat het de nacht weken.
  2. In de ochtend: Voeg ze toe aan de slowcooker en vul deze met alle groenten en aardappel (gesneden) en het vlees(schouderkarbonade en spekjes) en zet de slowcooker aan.
  3. Vul de slowcooker aan met water en leg de worst er boven op. Laat de slowcooker zijn werk doen.
  4. In de middag: haal het vlees uit de slowcooker en snijd deze in stukjes en voeg ze weer toe. Schep ook regelmatig even alles door elkaar in de slowcooker.
  5. Laat het lekker staan tot je gaat eten. Je kan het ook de volgende dag weer opwarmen in de slow cooker. Vaak is het dan nog lekkerder!
bourgondische erwtensoep uit de slowcooker
5
1/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in stukjes
  • 1 prei, in halve ringen
  • 1/2 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 500 gram gedroogde groene erwten
  • 400 gram biologische schouderkarbonade
  • 1 verse rookworst
  • 250 gram spekreepjes (optioneel)
  • 1 aardappel (optioneel)
  • zout en peper naar smaak
  • 300 gram merguez worstjes, in stukjes
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten