Ik droom altijd weg als ik de geuren van goede kruiden door het huis ruik. Als ik iets snel mis in
Nederland is dat het feit dat je niet heel gemakkelijk een lekkere curry kan halen. Ik maak daarom
met vrij veel regelmaat thuis een curry. Je kan er alle kanten mee op door steeds verschillende
kruidencombinaties te maken. Een curry vind ik heerlijk als hij lekker kruidig is. Het liefst is hij een
beetje pittig, maar ik vind het persoonlijk heel fijn om de curry niet te pittig te maken zodat de
overige smaken niet wegvallen. Het liefst bak ik een stapel naanbroodjes om de curry lekker mee op
te smullen. Een fijne basmati rijst en het is genieten!
Wij hopen dat je ook geniet van deze heerlijke curry. Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.
Bereidingstijd: 1 nacht en 30 minuten
De avond van tevoren
1. Laat de gedroogde kikkererwten 12 uur wellen in warm water.
2. Maal in een blender de knoflook, sjalotjes en alle kruiden, behalve de steranijs en
cayennepeper. Roer het mengsel goed door zodat er een lekkere dikke pasta ontstaat.
3. Neem een afsluitbare bak en meng de kruidenpasta met de kipfiletblokjes. Plaats de kip een
nachtje in de koelkast voor een optimale smaak.
Curry met kikkererwten, linzen en sperziebonen
1. Schil en snijdt de aardappel (zowel de gewone aardappel als de zoete aardappel in blokje).
2. Snijdt de puntpaprika in reepjes.
3. Dop de sperzieboontjes en snijdt deze door de helft.
4. Snijdt de tomaten in blokjes.
5. Verhit zonnebloemolie in een grote stoofpan en bak de kipfilet 5 minuten aan.
6. Voeg de aardappels, puntpaprika en sperzieboontjes toe.
7. Giet de kikkererwten af en voeg deze toe aan de pan.
8. Roer het geheel goed door en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
9. Voeg de tomaten toe en blus het geheel af de kokosmelk.
10. Verkruimel het bouillonblokje en roer alles goed door.
11. Voeg de steranijs toe en breng het geheel op smaak met zout en (cayenne)peper.
12. Voeg de linzen toe.
13. Laat de curry voor ten minste een 1 uur zachtjes gaar koken.
14. Verwijder de steranijs uit de curry.
15. Proef de curry. Voeg eventueel nog wat extra smaakmakers toe. Afhankelijk van hoe de
smaken doorgetrokken hebben kan je nog wat paprikapoeder, kurkuma of knoflookpoeder
toevoegen als je het gevoel hebt dat de smaakt wat intenser mag. Hetzelfde geldt voor de
cayennepeper. Merk je dat je wat pit mist, voeg nog wat peper naar smaak toe.
16. Hak een handje bladpleterselie fijn. Strooi deze over de curry.
17. Serveer met rijst en naanbrood.