• Kookmodus

Eenpansgerecht orzo met kikkererwten en zongedroogde tomaat

Recept met erwten

Orzo eenpansgerecht met kikkererwten en zongedroogde tomaat

Op zoek naar een snel en gezond eenpansgerecht met orzo voor doordeweeks? Deze romige kikkererwten orzo met zongedroogde tomaten en spinazie is echt verrukkelijk! Het is een makkelijk te maken gerecht en de romige smaak maakt het extra lekker. Kikkererwten in pasta lijkt misschien vreemd, maar niets is minder waar. In Italië heb je een bekend gerecht: pasta e ceci en kikkererwten worden, zeker in Zuid-Italië veel gegeten. Ze passen goed in de armeluiskeuken: de cucina povera (bron: Wikipedia). De zongedroogde tomaten geven het gerecht een zoete smaak en de chilivlokken net dat beetje pit waardoor het gerecht nog smaakvoller wordt.

Orzo voor extra romigheid

Met dit gerecht zet je een voedzame, vegetarische maaltijd op tafel die je energie geeft en ook nog eens geweldig smaakt. Orzo is een kleine pastasoort die door zijn vorm extra romig wordt en ook goed in soepen te gebruiken is. Serveer dit gerecht met een frisse groene salade of knapperig brood en geniet van deze Italiaanse pasta.

Bereidingswijze eenpansgerecht orzo

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg daarna de sjalot, knoflook en chilivlokken toe en bak dit al roerend 3 minuten.
  3. Voeg vervolgens de kikkererwten, groentebouillon, orzo, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Roer alles door elkaar.
  4. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur. Laat zachtjes pruttelen totdat de orzo gaar is.
  5. Voeg dan de slagroom, spinazie, parmezaanse kaas en basilicum toe. Roer alles goed door en laat het nog 2–3 minuten koken tot de spinazie is geslonken en de orzo al dente is.
  6. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
  7. Serveer warm met extra parmezaanse kaas en basilicum.

Tip

Ben je vergeten de kikkererwten vooraf te weken? Laat ze circa twee uur in warm water staan. Daarna zijn ze zacht genoeg om te koken.

Bekijk de recept video

Voedingswaarde (per portie)

Calorieën: 408 kcal | Koolhydraten: 51 g | Waarvan suikers: 8 g | Eiwitten: 14 g | Vetten totaal: 17 g | Waarvan verzadigd vet: 8 g | Vezels: 7 g

menu-bars menu-close Menu Sluiten