Recept met erwten
Erwtensoep met courgette en bockworst
erwtensoep met courgette en bockworst

Recept met erwten

Erwtensoep met courgette en bockworst

Als echte nieuwjaarduikster is Sabrina van Sabrinafoodlicious natuurlijk gek op erwtensoep! Wij vroegen haar naar haar favoriete variant van snert en ze gaf ons het heerlijke recept voor erwtensoep met courgette en bockworst. Eenvoudig om te maken en extra romig door een scheutje kokosmelk. Dan kan je er na zo’n ijskoude duik weer goed tegenaan!

Bereidingswijze Erwtensoep met courgette en bockworst

  1. Kook de Spliterwten in 1 liter water in een uurtje gaar.
  2. Giet ze daarna over in een zeef en hou daarbij 200 ml vocht apart.
  3. Snij de ui en knoflook in grove stukjes en fruit deze dan in een beetje olie totdat ze glazig zijn.
  4. Voeg daarna de spliterwten en de courgette toe die je in dunne schijfjes hebt gesneden en fruit deze nog even mee.
  5. Voeg daarna de groentebouillon en het vocht van de spliterwten toe.
  6. Laat dit nog even doorkoken totdat de courgette gaar is.
  7. Doe daarna alles in een blender, voeg peper en zout toe ,en pureer de soep.
  8. Als de soep gepureerd is, schenk dan alles weer terug in de pan en voeg dan 100 ml kokosmelk toe.
  9. Snij de bockworsten in kleine stukjes, en voeg de worst als laatste toe bij de soep.

 

erwtensoep met courgette en bockworst
10
3/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 400 gram spliterwten
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml kokosmelk
  • 500 ml groentebouillon
  • 4 bockworsten
  • olijfolie
  • peper en zout
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten