Recept met erwten
Erwtensoep met munt en basilicum

Recept met erwten

Erwtensoep met munt en basilicum

Wat ga je doen?


1. Was de groene erwten en laat in 1 liter water een nachtje weken.
2. Ververs het water en kook de erwten in 1,5 uur gaar.
3. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en knoflook voor 5 minuten.
4. Voeg de 2/3e van de erwten, bouillon, helft van de munt, helft van de basilicum en zout toe.
5. Breng dit aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
6. Doe het restant erwten, de andere helft van de munt en basilicum erbij en pureer de soep. Door deze ingrediënten later toe te voegen (en niet mee te laten koken) blijft de soep goed groen.
7. Verwarm de soep nog heel eventjes en schenk in de kommen.
8. Mix wat sojayoghurt met citroensap en wat zout en doe een eetlepel in elke kom.
9. Serveer de soep met peper, extra zout en wat olijfolie.

De persoonlijke blog van de groene meisjes. 

0
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 2 personen.
  • 400 gram gedroogde groene erwten
  • 1 el olie
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 20 gram munt
  • 20 gram basilicum
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 tl zout
  • verse peper
  • paar lepels sojayoghurt
  • wat citroensap
Print
Stuur
Deel
Categorieën
(advertentie)
Menu Sluiten