Linzen zijn er in verschillende kleuren, van rood, groen tot dieper bruin. Vandaag delen we een heerlijk recept met gele splitlinzen. Gele linzen zijn gepelde groene linzen. Daarom zijn ze klein van formaat, ontdaan van hun schil en daarna gespleten. Hierdoor hoef je gele linzen niet vooraf te weken, en is de kooktijd maar 8-10 minuten. Gele linzensoep is een gerecht waar je bij iedereen mee scoort. Deze soep heeft een zachte, romige smaak met een frisse topping van Griekse yoghurt. Het is een gezonde maaltijd, ideaal als voorgerecht of als lunch in de pauze. Deze gele linzensoep staat binnen 30 minuten op tafel en is perfect voor drukke werkdagen.
Gele linzen hebben een prachtige goudgele kleur en vinden hun oorsprong in Azië en Zuid Europa. Linzen worden vaak de “kaviaar van de armen” genoemd, en met goede reden. Dit veelzijdige ingrediënt heeft een neutrale smaak en kan daardoor in veel verschillende gerechten worden gebruikt. In veel keukens worden gele linzen gewaardeerd vanwege hun mooie goudgele kleur en rijke smaak. Gele linzen hebben een milde smaak en worden veel gebruikt in de Indiase en de Mediterrane keuken.
Hoe maak je zelf verse gele linzensoep? Binnen 30 minuten op tafel.
Meer recepten met gele linzen proberen? Maak ook eens onze gele linzen curry en gele linzen groenten stoof!
Gele linzen curry madras stoof
Gele linzen stoof met groenten en Turkse rijst
Receptontwikkeling: Puur Veltman