Recept met linzen
Gele linzensoep met Griekse yoghurt
Gele linzensoep met yoghurt

Recept met linzen

Gele linzensoep met Griekse yoghurt

Maak zelf romige linzensoep met Griekse yoghurt

Linzen zijn er in verschillende kleuren, van rood, groen tot dieper bruin. Vandaag delen we een heerlijk recept met gele splitlinzen. Gele linzen zijn gepelde groene linzen. Daarom zijn ze klein van formaat, ontdaan van hun schil en daarna gespleten. Hierdoor hoef je gele linzen niet vooraf te weken, en is de kooktijd maar 8-10 minuten. Gele linzensoep is een gerecht waar je bij iedereen mee scoort. Deze soep heeft een zachte, romige smaak met een frisse topping van Griekse yoghurt. Het is een gezonde maaltijd, ideaal als voorgerecht of als lunch in de pauze. Deze gele linzensoep staat binnen 30 minuten op tafel en is perfect voor drukke werkdagen.

Koken met gele linzen

Gele linzen hebben een prachtige goudgele kleur en vinden hun oorsprong in Azië en Zuid Europa. Linzen worden vaak de “kaviaar van de armen” genoemd, en met goede reden. Dit veelzijdige ingrediënt heeft een neutrale smaak en kan daardoor in veel verschillende gerechten worden gebruikt. In veel keukens worden gele linzen gewaardeerd vanwege hun mooie goudgele kleur en rijke smaak. Gele linzen hebben een milde smaak en worden veel gebruikt in de Indiase en de Mediterrane keuken.

Bereidingswijze gele linzensoep met Griekse yoghurt

Hoe maak je zelf verse gele linzensoep? Binnen 30 minuten op tafel.

  1. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij en de tomaten in stukjes. Pel de uien en knoflook en snijd deze fijn.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten op hoog vuur.
  3. Voeg de winterpeen, tomaten, gele paprika, bulgur, gewassen linzen, bouillonblokjes en 1 liter water toe.
  4. Breng al roerend aan de kook en laat de soep afgedekt 20 – 25 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg de kruiden toe en pureer de soep. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de soep in een kom en serveer met wat Griekse yoghurt en olijfolie.

Meer recepten met gele linzen proberen? Maak ook eens onze gele linzen curry en gele linzen groenten stoof!
Gele linzen curry madras stoof
Gele linzen stoof met groenten en Turkse rijst

Receptontwikkeling: Puur Veltman

Lees meer over gele linzen
Gele linzensoep met yoghurt
9
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 200 gram gele linzen
  • 1 winterpeen
  • 3 tomaten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 uien
  • 50 gram bulgur
  • 1 gele paprika
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl kerriekruiden
  • 2 el olijfolie + extra om te serveren
  • Griekse yoghurt
  • peper en zout naar smaak
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten