Vandaag delen we opnieuw een heerlijk en gezond recept met gele linzen. Dit keer een gele linzenstoof met groenten en Turkse rijst. Deze stoof is op basis van gele linzen met groenten en breng je op smaak met ras el hanout. Linzenstoof is een populair gerecht in India en wordt daar veelal geserveerd als Dahl met extra kruiden en specerijen. Deze groenten stoof staat binnen 30 minuten op tafel en is een ideaal recept voor het hele gezin!
Linzen zijn er in diverse soorten. Je hebt zwarte linzen, bruine linzen, groene linzen en rode linzen. Als nieuwkomer in het peulvruchten assortiment verdienen gele linzen meer aandacht. Door hun zachte, nootachtige smaak kunnen gele linzen breed worden ingezet en vormen ze een perfecte vervanger voor dierlijke eiwitten.
Weinig mensen weten dat gele linzen eigenlijk niets anders zijn dan groene linzen zonder hun schil. Doordat groene linzen worden gepeld en gespleten ontstaan er kleine gele linzen. Je hoeft ze hierdoor niet vooraf te weken, en de kooktijd bedraagt maar 8-10 minuten.
Meer recepten met gele linzen proberen? Maak ook eens onze gele linzen soep en gele linzen curry!
Gele linzen soep met Griekse yoghurt
Gele linzen curry madras stoof
Receptontwikkeling: Puur Veltman