Recept met linzen
Gele linzenstoof met groenten en Turkse rijst
Gele linzen stoof met groenten en Turkse rijst

Recept met linzen

Gele linzenstoof met groenten en Turkse rijst

Maak deze eenvoudige gele linzenstoof

Vandaag delen we opnieuw een heerlijk en gezond recept met gele linzen. Dit keer een gele linzenstoof met groenten en Turkse rijst. Deze stoof is op basis van gele linzen met groenten en breng je op smaak met ras el hanout. Linzenstoof is een populair gerecht in India en wordt daar veelal geserveerd als Dahl met extra kruiden en specerijen. Deze groenten stoof staat binnen 30 minuten op tafel en is een ideaal recept voor het hele gezin!

Gele linzen in het assortiment

Linzen zijn er in diverse soorten. Je hebt zwarte linzen, bruine linzen, groene linzen en rode linzen. Als nieuwkomer in het peulvruchten assortiment verdienen gele linzen meer aandacht. Door hun zachte, nootachtige smaak kunnen gele linzen breed worden ingezet en vormen ze een perfecte vervanger voor dierlijke eiwitten.

Weinig mensen weten dat gele linzen eigenlijk niets anders zijn dan groene linzen zonder hun schil. Doordat groene linzen worden gepeld en gespleten ontstaan er kleine gele linzen. Je hoeft ze hierdoor niet vooraf te weken, en de kooktijd bedraagt maar 8-10 minuten.

Bereidingswijze gele linzenstoof met groenten en Turkse rijst

  1. Maak de groenten schoon en snijd de aubergine, paprika en tomaat in kleine stukjes. Snipper de uien.
  2. Spoel de gele linzen met koud water en kook ze met 300 ml water in ongeveer 7 à 8 minuten gaar. Giet af.
  3. Bak de orzo in de boter zachtjes bruin, voeg de rijst, bouillonblokje en 375 ml water toe en kook dit 8 – 10 minuten. Stoom droog.
  4. Verhit olie in een grote hapjespan en bak de uien. Voeg de paprika en aubergine toe en roerbak dit op middelhoog vuur 10 – 15 minuten tot de aubergine zacht is.
  5. Doe de tomaten, gele linzen en kruiden erbij en stoof afgedekt nog 10 minuten. Kook ondertussen de Turkse rijst.
  6. Serveer de gele linzenstoof met groenten en rijst naar wens.

Meer recepten met gele linzen proberen? Maak ook eens onze gele linzen soep en gele linzen curry!
Gele linzen soep met Griekse yoghurt
Gele linzen curry madras stoof

Receptontwikkeling: Puur Veltman

Meer weten over gele linzen
Gele linzen stoof met groenten en Turkse rijst
Gele linzen stoof met groenten en Turkse rijst
9
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 100 gram gele linzen
  • 1 aubergine
  • 2 paprika's, rood en geel
  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 50 gram orzo
  • 1 el ras el hanout
  • 150 gram basmatirijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout naar smaak
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten