Recept met linzen
Recept: gevulde portobello’s met paprika en linzen
Gevulde portobello’s met paprika en linzen

Recept met linzen

Recept: gevulde portobello’s met paprika en linzen

Gevulde groenten zijn hot! Maak eens deze gevulde portobellos met paprika en linzen. Portobello’s zijn heerlijke vlezige paddestoelen die zich perfect lenen om te vullen. Zo kun je eenvoudig je boterhammen eens vervangen voor een lunchgerecht, bijvoorbeeld deze gevulde portobellos met met paprika en linzen waarbij je direct een groot deel van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen krijgt. Door de vulling van linzen en paprika lekker op smaak te brengen met veel specerijen, geef je een goede rijke smaak aan het gerecht. Gratineer de portobello’s met paprika en linzen in de oven zodat de kaas lekker smelt en geniet van een heerlijke lunch!

Gevulde portobellos met paprika en linzen als vega bijgerecht

Maar ook bij het diner kun je deze gevulde portobellos met paprika en linzen serveren als (vegetarisch) bijgerecht. Probeer ook eens andere groenten te vullen met linzen. Bijvoorbeeld courgettes of deze aubergine met linzenvulling.

Gebruik jij wel eens linzen om groenten mee te vullen? Deel je recept met ons op Facebook of Instagram.

 

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven eerst voor op 200 graden Celcius.
  2. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier en snijd het steeltje eruit.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat de ui daar langzaam in karamelliseren.
  4. Voeg de blokjes paprika en geperste knoflook toe en bak eventjes mee.
  5. Roer de linzen en specerijen door het ui paprikamengsel en breng daarna op smaak met peper en zout.
  6. Schep dan de kaas erdoor.
  7. Leg de gevulde portobello’s met paprika en linzen in een ovenschaal en verdeel het mengsel erover.
  8. Strooi er vervolgens nog wat extra kaas over en besprenkel met olijfolie.
  9. Bak ten slotte de portobello’s in 15 minuten gaar en bruin.

Bron: Deb’s Bakery & Kitchen 

38
5/5
Ingrediënten
  • 75 gram gekookte linzen
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/4 rode paprika in blokjes
  • 2 portobello's
  • 1 ui, in halve ringen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram geraspte oude kaas + extra
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten