Recept met erwten
Recept: Groene erwtensoep met kookroom en pancetta
-
450 gram groene erwten, geweekt
-
6 plakjes pancetta
-
3 lente uitjes
-
200 gram aardappel (roseval of bildstar)
-
1 el boter
-
2 teentjes knoflook, gesnipperd
-
750 ml groentebouillion
-
250 ml water
-
2 el verse peterselie, grof gehakt
-
kookroom ter garnering
-
2 el verse bieslook ter garnering
-
zout en peper naar smaak
Hoe maak je de erwtensoep?
- Kook de erwten in een pan met ruim water in ca. 35 min. gaar en giet af in een vergiet. Spoel vervolgens af met koud water.
- Bak ondertussen de panchetta in een diepe pan of soeppan krokant en leg deze op een keukenpapier apart.
- Bak de knoflook met de boter in het vet van de panchetta voor 1 minuut.
- Voeg dan de aardappels en lente ui toe en bak even kort mee. Voeg de bouillon toe en het water erbij en breng aan de kook.
- Kook 12-15 min. tot de aardappels beetgaar zijn.
- Voeg dan de erwten toe en laat nog 5 minuten sudderen op laag vuur. Voeg de peterselie toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de soep met wat kookroom, de grof verkruimelde pancetta en wat vers gehakte bieslook.