Recept met linzen
Groene linzen curry met boerenkool
Groene linzen curry met boerenkool

Recept met linzen

Groene linzen curry met boerenkool

Hanneke van Culinea had de smaak goed te pakken want naast een heerlijke Libanese erwtensoep ging ze ook nog eens aan de slag met andere peulvruchten! Zo maakte ze deze fantastische groene linzen curry met boerenkool, een op en top winters gerecht dat je weer helemaal verwarmt. Daar wordt iedereen blij van!

Bereidingswijze Groene linzen curry met boerenkool

  1. Spoel de linzen schoon en laat ze weken volgens de aanwijzing op de verpakking voordat je dit gerecht gaat maken.
  2. Snijd de ui en hak de knoflook fijn. Spoel de boerenkool schoon en laat het goed uitlekken.
  3. Fruit de ui en knoflook aan in kokosolie in een soeppan, voeg dan de currykruiden toe en bak dit mee op middelhoog vuur.
  4. Doe de boerenkool en linzen erbij en bak dit ook even mee.
  5. Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook. Laat op middelhoog vuur (zonder deksel op de pan) ongeveer 12 minuten zacht koken.
  6. Giet dan de kokosmelk erbij en laat nog een minuut of 5 koken.
  7. Topping: rasp de limoen, hak de korianderblaadjes en de pinda’s fijn en meng dit met elkaar.
  8. Serveer het gerecht in een kom of diep bord en strooi de topping erover.
  9. Geef iedereen een partje limoen erbij.
Groene linzen curry met boerenkool
9
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1-2 el groene curry kruiden
  • 200 gram boerenkool
  • 2 el kokosolie
  • 300 gram groene linzen
  • 500 ml groentenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 5 takjes koriander
  • 1 handje pinda's
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten