Groene linzen curry met boerenkool
Recept met linzen
Hanneke van Culinea had de smaak goed te pakken want naast een heerlijke Libanese erwtensoep ging ze ook nog eens aan de slag met andere peulvruchten! Zo maakte ze deze fantastische groene linzen curry met boerenkool, een op en top winters gerecht dat je weer helemaal verwarmt. Daar wordt iedereen blij van!
Bereidingswijze Groene linzen curry met boerenkool
- Spoel de linzen schoon en laat ze weken volgens de aanwijzing op de verpakking voordat je dit gerecht gaat maken.
- Snijd de ui en hak de knoflook fijn. Spoel de boerenkool schoon en laat het goed uitlekken.
- Fruit de ui en knoflook aan in kokosolie in een soeppan, voeg dan de currykruiden toe en bak dit mee op middelhoog vuur.
- Doe de boerenkool en linzen erbij en bak dit ook even mee.
- Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook. Laat op middelhoog vuur (zonder deksel op de pan) ongeveer 12 minuten zacht koken.
- Giet dan de kokosmelk erbij en laat nog een minuut of 5 koken.
- Topping: rasp de limoen, hak de korianderblaadjes en de pinda’s fijn en meng dit met elkaar.
- Serveer het gerecht in een kom of diep bord en strooi de topping erover.
- Geef iedereen een partje limoen erbij.