Recept met erwten
Libanese erwtensoep met spinazie en za’atar
Libanese erwtensoep met spinazie en za'atar

Recept met erwten

Libanese erwtensoep met spinazie en za’atar

Hanneke van foodblog Culinea is dol op de Midden-Oosterse keuken! Ze hoefde dan ook niet lang na te denken over een erwtensoep recept. We kennen in Nederland natuurlijk de oer Hollandse snert maar Hanneke wist ons te vertellen dat veel andere landen hun eigen erwtensoep variant hebben. Deze Libanese erwtensoep met spinazie en za’atar is romig met de heerlijke smaken van het Midden-Oosten.

Bereidingswijze Libanese erwtensoep met spinazie en za'atar

  1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, spoel de selderijstengels schoon en snijd deze in dunne stukjes. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Spoel de erwten in een zeef schoon onder de koude kraan.
  3. Fruit in een grote soeppan de ui aan in een scheutje olijfolie.
  4. Doe dan de knoflook, selderij en aardappelblokjes erbij en bak dit even mee samen met de specerijen.
  5. Voeg de spliterwten en bouillon erbij en breng aan de kook.
  6. Laat ongeveer 45 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  7. Schep wel af en toe het schuim eraf met een schuimspaan. En roer zo nu en dan.
  8. Als de erwten bijna gaar zijn doe je de gehakte peterselie en spinazie erbij en laat dit een paar minuten meekoken.
  9. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
  10. Als de soep te dik lijkt dan voeg je nog wat bouillon toe. Breng nu de soep op smaak met peper en zout.
  11. Serveer de soep in kommen, giet er een beetje olijfolie over en bestrooi met peterselieblaadjes en za-atar.
Libanese erwtensoep met spinazie en za'atar
35
3/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 8 personen.
  • 1 grote ui
  • 5 tenen knoflook
  • 4 selderijstengels
  • 300 gram kruimige aardappels
  • olijfolie
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 500 gram spliterwten
  • 1,5 liter groentenbouillon
  • 20 gram peterselie + extra als topping
  • 200 gram spinazie
  • peper en zout
  • za'atar
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten