Hoe maak je de linzentaart?
- Doe de linzen samen met de cacao en kaneel in een keukenmachine. Mix fijn.
- Voeg de noten en water toe en mix kort door.
- Bekleed een ondiepe bakvorm met bakpapier.
- Verdeel het linzenmengsel gelijkmatig over de bodem.
- Druk met een bolle kant van een eetlepel alles licht aan en zet weg in de vriezer.
- Ondertussen rooster je de kokosvlokken goudbruin in een droge koekenpan.
- De geroosterde kokosvlokken kunnen nu afkoelen op een bord.
- Laat de roomboter smelten in de koekenpan.
- Roer de pindakaas en maple syrup erdoor.
- Laat de ganache saus iets afkoelen en schenk gelijkmatig over de linzentaart.
- Strooi de kokosvlokken over de ganache.
- Zet voor ongeveer 10 minuten terug in de vriezer.
- Haal de linzentaart uit de vriezer en snijd in stukken.
Gedroogde groene linzen zijn o.a.te koop bij Jumbo (huismerk)/ Plus (oogst no 1) en AH (valle del sol).
Kijk voor meer lekkere bonenrecepten van Ellen hier.