Recept met linzen
Recept: groene linzentaart met kokos en kaneel, Made by Ellen
Groene linzentaart met kokos en kaneel, Made by Ellen

Recept met linzen

Recept: groene linzentaart met kokos en kaneel, Made by Ellen

Hoe maak je de linzentaart?

  1. Doe de linzen samen met de cacao en kaneel in een keukenmachine. Mix fijn.
  2. Voeg de noten en water toe en mix kort door.
  3. Bekleed een ondiepe bakvorm met bakpapier.
  4. Verdeel het linzenmengsel gelijkmatig over de bodem.
  5. Druk met een bolle kant van een eetlepel alles licht aan en zet weg in de vriezer.
  6. Ondertussen rooster je de kokosvlokken goudbruin in een droge koekenpan.
  7. De geroosterde kokosvlokken kunnen nu afkoelen op een bord.
  8. Laat de roomboter smelten in de koekenpan.
  9. Roer de pindakaas en maple syrup erdoor.
  10. Laat de ganache saus iets afkoelen en schenk gelijkmatig over de linzentaart.
  11. Strooi de kokosvlokken over de ganache.
  12. Zet voor ongeveer 10 minuten terug in de vriezer.
  13. Haal de linzentaart uit de vriezer en snijd in stukken.

 

Gedroogde groene linzen zijn o.a.te koop bij Jumbo (huismerk)/ Plus (oogst no 1) en AH (valle del sol).

Kijk voor meer lekkere bonenrecepten van Ellen hier.

4
5/5
Ingrediënten
  • 275 gram gekookte groene linzen
  • 115 gram pecannoten
  • 50 gram cacao
  • 2 el kaneel
  • snufje zout
  • 25 gram kokosvlokken
  • 50 gram pindakaas
  • 50 ml water
  • 25 gram boter of een vervanger
  • 7 el maple syrup (ahornsiroop)
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten