Recept met erwten
Kikkererwten burger met havermout
Zelfgemaakte kikkererwten burger op een hamburger broodje met sla, tomaat en tauge.

Recept met erwten

Kikkererwten burger met havermout

Kikkererwten burger maken

Zelf een kikkererwten burger maken? In een paar eenvoudige stappen zet je deze heerlijke vegan kikkererwtenburger op tafel! Misschien denk je er niet direct aan om kikkererwten als basis te gebruiken, maar ze zijn perfect voor een gezonde burger. Na het weken en koken krijgen kikkererwten een dikke structuur die zorgt voor een goede binding. Door de neutrale smaak kun je ze makkelijk combineren met verschillende kruiden en specerijen. Bovendien zijn kikkererwten rijk aan eiwitten en vezels, waardoor ze een gezonde vleesvervanger zijn! Lees snel verder hoe je een veggie burger kan maken met kikkererwten.

Bereidingswijze kikkererwten burger

Hoe maak je de kikkererwten burgers met havermout?

  1. Week de kikkererwten een avond van tevoren in een ruime pan met water. Kook de kikkererwten volgens de instructies op de verpakking. Verwarm ook alvast de oven voor op 180 graden.
  2. Rasp daarna de wortel en snipper de ui en knoflook.
  3. Maal de gekookte kikkererwten samen met de wortel, ui en de knoflook in een keukenmachine. Let op: maal niet al te fijn.
  4. Voeg daarna een ei, de havermout  en 1 eetlepel Ras el hanout kruiden toe. Zet de keukenmachine nog heel even aan om alles goed te mengen.
  5. Verdeel het deeg in 4 ballen. Druk ze goed aan en duw daarna plat op een bord tot mooie burgers.
  6. Verhit de olijfolie in een pan en leg de burgers erin. Bak de burgers aan beide kanten in 5-8 minuten goudbruin. Keer de burgers niet te snel om anders vallen ze uit elkaar.
  7. Leg ze daarna nog 10 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Bak de broodjes eventueel kort mee.
  8. Beleg daarna de kikkererwten burger met wat tomaat, komkommer en taugé en dek het broodje af met de andere helft.
Kikkererwten burger op een hamburger broodje met sla, tomaat en tauge.
10
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 250 gram gedroogde kikkererwten
  • 50 gram havermout
  • 1 ei (biologisch)
  • 1 winterwortel
  • 1 rode ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 el Ras el hanout kruiden
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes naar smaak
  • 1 tomaat
  • 1 komkommer
  • 1 handje taugé
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten