Kruidige linzencurry met chutney en versgebakken naan
Recept met linzen
Op het Instagramkanaal van Spijs en Reis deelt Erika heerlijk kleurrijk eten uit alle werelddelen! Voor de curry challenge maakte ze een heerlijke kruidige linzencurry met mangochutney en versgebakken naan. Ze vertelt erover:
Deze heerlijke kruidige linzencurry met mangochutney en versgebakken naanbrood die ik heb gemaakt voor peulvruchten is een feest in je mond! Dat komt door de chemie van de juiste smaken. Kruidig combineert goed met zuur en zoet.
Linzen horen tot de peulvruchten en ze zijn rijk aan eiwitten en vezels en daarnaast een belangrijke een bron van vitaminen en mineralen. In dit hoofdgerecht heb ik groene en oranje linzen verwerkt en staat in 45 minuten op je tafel.
Voor het naanbrood heb ik een recept gebruikt van Rutger Bakt.
Eet smakelijk!
Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.
Bereidingswijze kruidige linzencurry met mangochutney en versgebakken naan
Bereidingstijd: 45 minuten
- Spoel de linzen af onder de kraan.
- Los de groentebouillon op in het kokende water.
- Pel en snipper de uien, pel en hak de knoflook fijn (bewaar 1 ui, en 1 teen knoflook apart voor de chutney).
- Schil de gember en rasp deze. Schil de wortel en snijd in blokjes.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin 2 fijngesneden uien en 2 tenen knoflook circa 2 minuten. Roer de linzen erdoor.
- Voeg daarna de gember, garam masala en kurkuma toe en roer door.
- Schenk een deel van de bouillon erop en voeg een pakje kokosmelk toe zodat de linzen onder staan. Leg de deksel op de pan. Stoof de linzen gaar.
- Voeg circa 10 minuten voordat de linzen klaar zijn de wortel en de haricots verts toe.
Voeg extra bouillon toe als deze opgenomen is en roer af en toe door.
Mangochutney
- Schil en snij de mango in stukjes. Snij de ui, rode peper, tomaten en knoflook fijn.
- Fruit de ui en knoflook in de pan voor 1 minuut.
- Voeg daarna de mangostukjes, tomaten, een scheut witte wijnazijn en de suiker toe en stoof op laag vuur in een ruime pan met een dikke bodem. Roer af en toe door.
- Breng op smaak met een snufje zout. Kook de chutney in, zodat deze jamdikte heeft.
- Serveer de curry met versgebakken naanbrood en een schep mangochutney. Garneer met verse koriander!