Recept met linzen
Linzen caprese
-
400 gram Italiaanse linzenmix
-
200 gram Cherry tomaten
-
285 gram mini mozarella bolletjes
-
100 gram zongedroogde tomaten op olie
-
100 gram groene pesto
-
40 ml citroensap
-
150 gram verse spinazie
-
50 gram versgeraspte Parmezaan of extra belegen kaas
-
2 el olie van de zongedroogde tomaten
-
peper en zout
Wat ga je doen?
- Doe de linzen in een bolzeef en was ze onder stromend water. Kook ze in ruim water in ca. 20 min. gaar.
- Verwarm de oven voor op 200°C. (Als je de salade warm wilt eten)
- Laat de gekookte linzen uitlekken en doe ze in een grote kom.
- Halveer de mini-tomaatjes, de mozzarella bolletjes en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Voeg toe aan de linzen.
- Meng de pesto, het citroensap, de olie van de tomaatjes, peper en snuf zout en roer door elkaar tot een saus. Schep door het linzen-tomaat-mozzarella mengsel in de kom.
- Meng (met de handen) de spinazieblaadjes erdoor, tot alles goed met elkaar is vermengd.
- Als je de salade koud wilt eten: meng de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en verdeel de salade over 4 borden. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en dien op.
- Als je de salade warm wilt eten: Doe het linzenspinazie mengsel in een passende ovenschaal. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak ca. 15 min.