Hester van het Instagramaccount Food_by_irene wist wel raad met onze currybox en maakte er een complete maaltijd mee! Niet alleen maakte ze een heerlijke Linzen curry met spinazie en paneer maar ze maakte er ook nog Samosa’s bij! Hier onder vertelt ze hoe ze dat doet. Neem ook vooral een kijkje op haar Instagramaccount voor heerlijke recepten en kleurrijke foto’s waar je gelijk trek van krijgt!
Ik heb twee van mijn favoriete Indiase gerechten Dahl en Saag Paneer gecombineerd in deze curry. Ik bakte kokos kurkuma pannenkoeken en vulde ze met de curry. Natuurlijk kun je in plaats van de pannenkoeken ook naan brood of rijst nemen. Liever vegan? Neem dan blokjes tofu in plaats van paneer of halloumi.
Samosa’s
Met de linzen curry zonder paneer en spinazie maakte ik met wat extra groente zoals diepvries doperwten, blokjes pompoen en bloemkool ook nog wat samosa’s. Ik gebruikte hiervoor groente tortilla’s die ik in kwarten verdeelde. Hier vorm je een driehoekig envelopje van en plak de naad dicht met ei. Vul met het curry mengsel en plak het envelopje dicht. Bak de samosa’s nog even in de oven op 180gr ongeveer 10 minuten. Lekker met wat pittige mangochutney.
Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Snij de paneer of halloumi in blokjes en marineer in 1 tl kurkuma, chili vlokken en weinig olie.
Snipper de ui, pers het teentje knoflook en rasp de gember.
Bak in weinig olie de ui, knoflook, gember, mosterdzaad, korianderpoeder, fijngehakte koriander steeltjes, garam masala en komijn.
Voeg de tomaten toe en bak even mee.
Nu mogen de linzen erbij en 350 ml water. Kook de linzen gaar en laat het meeste vocht verdampen in 20-25 min.
Op het laatst gaat de spinazie en korianderblaadjes erbij en laat even slinken. Breng op smaak met peper, zout en chili vlokken.
Bak de blokjes paneer of halloumi in een andere pan bruin en meng ze door de curry en vul de pannenkoekjes hiermee.
Meng voor de pannenkoekjes de bloem met het bakpoeder, kurkuma en een snuf zout.
Roer hier de kokosdrank, scheutje olie en evt nigellazaad door.
Vet een anti-aanbakpan in met olie en bak pannenkoeken van het beslag. De eerste mislukt bij mij altijd, vandaar wat ruim beslag voor 2 personen.