Linzen kikkererwtenstoof

Recept met erwten, linzen

Rode linzen kikkererwtenstoof

Geniet van een smaakvolle en voedzame maaltijd met dit recept voor rode linzen kikkererwtenstoof. In dit heerlijke hoofdgerecht voor vier personen combineer je de rijke smaken van kikkererwten en rode linzen met een perfecte mix van kruiden en specerijen. Vergeet niet op tijd je kikkererwten te weken. Laat ze gerust een nacht en een dag staan. Hoe langer ze weken, hoe korter de kooktijd is. Heb je weinig tijd? Week ze dan in warm water om de weektijd iets te verkorten. Je huis zal zich vullen met heerlijke geuren als de rode linzen kikkererwtenstoof op het vuur staat te pruttelen. Eenmaal in de pan hoef je er weinig meer aan te doen en na 45 minuten tot een uur kun je lekker aan tafel. Eet smakelijk!

Bereidingswijze

Hoofdgerecht voor 4 personen
Weektijd: minimaal 8 uur
Bereiden: 45 min – 1 uur

  1. Was de kikkererwten en week ze in ruim, koud water. 
  2. Spoel de linzen en zet apart. 
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper tot de uien glazig zien.
  4. Voeg de tomatenpuree en specerijen toe. Bak even mee. 
  5. Doe de kikkererwten erbij en bak 1 minuut. 
  6. Voeg dan het blik tomatenblokjes toe met 500 ml water en een bouillonblokje. Breng aan de kook en laat minimaal 45 minuten zacht pruttelen. 
  7. Doe de linzen er na 25 minuten bij en roer goed door. Voeg eventueel wat extra water nodig als het mengsel te droog wordt. 
  8. Laat alles zacht koken tot de peulvruchten gaar zijn. 
  9. Serveer met naan en koriander.
menu-bars menu-close Menu Sluiten