Recept met erwten
Curry van gegrilde aubergine en kikkererwten met naan
Curry van gegrilde aubergine en kikkererwten met naan-

Recept met erwten

Curry van gegrilde aubergine en kikkererwten met naan

Hoe gezellig is het als je de liefde voor lekker eten en koken deelt! Maurice en Jasmine van het kookkoppel maken samen de lekkerste recepten en gingen aan de slag met de currybox. Daar maakten zij deze geweldige, smaakvolle curry van gegrilde aubergine en kikkererwten met naan mee.

Deze vegetarische curry is heerlijk op smaak gebracht met specerijen en je krijgt ook het recept voor zelfgemaakte knoflook-naan! Extra lekker met een frisse munt-yoghurtsaus erbij.

Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.

Bereidingswijze Kikkererwten curry met linzen, sperziebonen en scampi’s

Weektijd: 8-12 uur
Bereidingstijd: 45 minuten
Rijstijd: 1 uur

  1. Begin ongeveer 8 tot 12 uur van te voren met het wellen van de kikkererwten. Zet deze in een kom met water, 3 keer zo veel water als kikkererwten. In dit geval 120 gr kikkererwten dus 360 ml water.
  2. Zodra ze geweld zijn, kook je de kikkererwten in water voor ongeveer 45 minuten tot ze gaar zijn maar een bite hebben. Begin nu ook met de naan want deze moet nog rijzen.
  3. Meng in een klein kommetje de gist met de suiker. Dit gaat na een minuut of 5 schuimen.
  4. Doe de bloem, de griekse yoghurt, de olijfolie en de het schuimende gist in een ruime kom om te kneden. Dit kan je met een keukenmachine doen met een deeghaak of met de hand 10 minuten lang.
  5. Voeg halverwege het kneden het zout toe. Kneed tot een mooi stevig deeg ontstaat. Doe wat olie in de kom en maak van het deeg een mooie bal. Wrijf de bol deeg in met wat van de olie en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen, tot het dubbel zo groot is.
  6. Na het rijzen verdeel je het deeg in 8 gelijke delen. Druk de bolletjes plat en maak er platte ronde broodjes van ongeveer 15-18 cm.
  7. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de naan aan beide zijden op hoog vuur. Door de hitte begint het deeg te bollen en krijg je de mooie structuur.
  8. Terwijl je de naanaan het afbakken bent, snipper je de knoflook en smelt je de boter in een steelpannetje. Voeg de knoflook toe en laat deze mee verwarmen. Als de naan zijn afgebakken, smeer je deze in met de knoflookboter.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de aubergine in blokjes. Meng deze met olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper en komijnzaad. Zet dit voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  10. Snijd nu ook de sjalot, knoflook en gember fijn en de tomaat in blokjes.
  11. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember, voeg daarna de rest van de kruiden toe.
  12. Wanneer de kruiden goed geuren voeg je de tomaat toe, deze verwarm je en dan voeg je de tomatenblokjes en de kokoscrème toe. Laat de saus pruttelen en breng eventueel op smaak.
  13. Voeg tot slot de gekookte kikkererwten en gebakken aubergine toe.
Curry van gegrilde aubergine en kikkererwten met naan-
16
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 120 gram gedroogde kikkererwten
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl cayennepeper
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl chilivlokken
  • olijfolie
  • Naan
  • 300 gram bloem
  • 125 ml lauw water
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram roomboter
  • 1 zakje gist
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten