Recept met linzen
Linzensalade met tomaat en Hüttenkäse
 

Recept met linzen

Linzensalade met tomaat en Hüttenkäse

 

Een vegetarische linzensalade met Italiaanse linzenmix

Een salade met linzen hoeft niet lastig te zijn. Neem bijvoorbeeld de linzensalade met tomaat en Hüttenkäse. Deze salade is erg voedzaam en geschikt als maaltijdsalade voor op een warme zomerdag. Ook als het warm is en je minder trek hebt is het belangrijk om wel een voedzame maaltijd klaar te maken en zo belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

Linzen bewaren

Heb je gekookte linzen over? Dan ben je al in een paar minuutjes klaar met het bereiden van een lekkere zomerse salade vol eiwitten en ijzer. Heb je geen gekookte linzen staan in koelkast? Maak dan een lekker grote portie linzen en bewaar het in bakjes in de koelkast of vriezer. Zo heb je altijd linzen bij de hand en is een salade of een soepje met linzen zo gemaakt. Door een grotere portie te koken kun je dus lekker veel tijd besparen en daar houden wij van!

Vegetarische salade

Deze salade is helemaal vega en daarom ook geschikt om te maken wanneer jij of een van je gezinsleden vegetarisch eet, je een dagje geen vlees wilt eten of wanneer je vegetarische gasten krijgt. Dan is zo’n linzensalade snel en makkelijk gemaakt en wordt er toch gesmuld van een voedzaam en lekker gerecht.

Ingezonden recept

Op onze site vind je meerdere recepten voor een lekkere linzensalade. Bijvoorbeeld deze linzen caprese of ga voor een andere peulvrucht zoals in deze pastasalade met kidneybonen. Of gebruik onderstaand recept dat is ingezonden door een van de lezers van ons platform. De Hüttenkäse en tomaatjes combineren zo goed met de Italiaanse linzenmix.

Bereidingswijze:

  • Bak de halve ui ringen in wat olijfolie tot gaar en licht gekleurd.
  • Voeg dan de tomaten, kruiden en gekookte linzen eraan toe. Roer en bak tot de tomaten net kapot gaan.
  • Haal van het vuur en roer de hüttenkäse erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout en als nodig extra olijfolie voor de smeuïgheid.

 

23
4/5
Ingrediënten
  • 1 ui, in halve ringen gesnipperd
  • 100 gram cherrytomaten, gewassen
  • 150 gram Italiaanse linzenmix, gekookt
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 2 el Hüttenkäse
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten