Marokkaanse gehaktballetjes met beluga linzen
Recept met linzen
Goed eten kan zoveel voor je lijf doen! Als je de juiste balans hebt, kun je meer energie uit je voeding halen én gewoon lekker eten! Healthcoach Kim van Be fit by food weet er alles van en ging aan de slag met de peulvruchten uit de mysterybox. En ze maakte niet 1 maar 2 lekkere gerechten! Deze Marokkaanse gehaktballetjes met beluga linzen zijn superlekker met wat flatbread of couscous. En kijk ook even bij haar andere recept voor Spaanse bruine bonen!
Bereidingswijze Marokkaanse gehaktballetjes met beluga linzen
- Meng alle voor het gehakt de uitgeperste teentjes van een halve bol knoflook, 1 tl komijn, 1 tl zout, 1 tl peper, 1 tl koriander, 1 tl ras el hanout, de helft van de fijngehakte peterselie en het paneermeel en draai er balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in wat olijfolie rondom goudbruin en gaar.
- Snijd de knoflook, ui en gember fijn en bak dit kort in olijfolie.
- Voeg de komijn, kurkuma en paprika toe.
- Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Doe het water en de linzen erbij en laat dit op een laag pitje ongeveer 20 minuten sudderen (voeg evt. water toe als het te droog wordt)
- Garneer tenslotte met de resterende peterselie. Lekker met flatbread en couscous.