Recept met linzen
Marokkaanse gehaktballetjes met beluga linzen
Marokkaanse gehaktballetjes met beluga linzen

Recept met linzen

Marokkaanse gehaktballetjes met beluga linzen

Goed eten kan zoveel voor je lijf doen! Als je de juiste balans hebt, kun je meer energie uit je voeding halen én gewoon lekker eten! Healthcoach Kim van Be fit by food weet er alles van en ging aan de slag met de peulvruchten uit de mysterybox. En ze maakte niet 1 maar 2 lekkere gerechten! Deze Marokkaanse gehaktballetjes met beluga linzen zijn superlekker met wat flatbread of couscous. En kijk ook even bij haar andere recept voor Spaanse bruine bonen!

Bereidingswijze Marokkaanse gehaktballetjes met beluga linzen

  1. Meng alle voor het gehakt de uitgeperste teentjes van een halve bol knoflook, 1 tl komijn, 1 tl zout, 1 tl peper, 1 tl koriander, 1 tl ras el hanout, de helft van de fijngehakte peterselie en het paneermeel en draai er balletjes van.
  2. Bak de gehaktballetjes in wat olijfolie rondom goudbruin en gaar.
  3. Snijd de knoflook, ui en gember fijn en bak dit kort in olijfolie.
  4. Voeg de komijn, kurkuma en paprika toe.
  5. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak kort mee.
  6. Doe het water en de linzen erbij en laat dit op een laag pitje ongeveer 20 minuten sudderen (voeg evt. water toe als het te droog wordt)
  7. Garneer tenslotte met de resterende peterselie. Lekker met flatbread en couscous.
4
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 250 gram runder of lamsgehakt
  • 250 gram beluga linzen
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 1 bol knoflook
  • 2 cm gember
  • 15 gram platte peterselie
  • 1,5 dessertlepel komijn
  • 1 dessertlepel kurkuma
  • 1 dessertlepel zoete paprikapoeder
  • 1 tl koriander
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml water
  • peper en zout
  • 2 el paneermeel
  • olijfolie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten