Recept met bonen
Mexicaanse bonensoep met chorizo
Mexicaanse bonensoep met chorizo

Recept met bonen

Mexicaanse bonensoep met chorizo

Op het foodblog van Culi Sandra vind je heerlijke Bourgondische recepten en ze kookt vaak met restjes uit haar koelkast en voorraadkast. Helemaal verspillingsvrij en dat past perfect bij de duurzaamheid van peulvruchten! Sandra ging aan de slag met de mysterybox en maakte er een heerlijke pittige Mexicaanse bonensoep met chorizo mee!

Bereidingswijze Mexicaanse bonensoep met chorizo

  1. Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn en fruit deze aan in olijfolie.
  2. Snijd de paprika’s en chorizo in kleine blokjes en bak deze een paar minuutjes mee.
  3. Giet de bouillon en tomatenblokjes in de pan, voeg het paprikapoeder en de komijn toe en laat een kwartiertje pruttelen.
  4. Laat de mais uitlekken en voeg deze met de kidneybonen toe aan de soep, laat ze even meewarmen en breng de soep indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Mexicaanse bonensoep met chorizo
1
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 125 gram chorizo
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 ml groentenbouillon
  • 1 blikje mais
  • 200 gram kidneybonen (geweekt en gekookt)
  • peper en zout
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten