Recept met erwten
Mini pitabroodjes falafel en harissa
Mini pitabroodjes falafel en harissa

Recept met erwten

Mini pitabroodjes falafel en harissa

 Wat ga je doen? 

Falafel:

  1. Spoel de kikkererwten af en week de kikkererwten één dag van tevoren in schoon water. De kikkererwten kunnen ‘s nachts worden geweekt. Bekijk hier de exacte weektijden.
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en zorg dat alles fijn gemalen wordt. Wanneer het mengsel iets te nat is kan er wat bloem worden toegevoegd.
  3. Zet het mengsel in de koelkast en laat het wat opstijven.
  4. Verwarm ondertussen de frituurpan op 160⁰ graden. Maak van het mengsel kleine balletjes en frituur ze gedurende 4 minuten.

Harissa:

  1. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine om er een pasta van te maken.

Verwarm de broodjes onder de grill en snij ze open. Beleg ze met een blaadje sla, wat reepjes gesneden, ingemaakte citroen, de falafel en de harissa. Je kunt de harissa 2 weken in de koelkast bewaren in een potje onder een klein laagje olijfolie.

1
4/5
Ingrediënten
  • Falafel
  • 200 gram gedroogde kikkererwten
  • 2 eieren
  • gehakte koriander
  • gehakte dragon
  • gehakte kervel
  • 10 gram shoarmakruiden
  • 40 gram bloem
  • 1 citroen, raps en sap
  • zout
  • zwarte peper
  • Harissa
  • 2 rode pepers, gehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 3 zoete pepertjes ui pot
  • 2 geroosterde paprika uit pot
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl zout
  • 120 ml olijfolie
  • Overig
  • mini pitabroodjes of grote pitabroodjes in drieën verdeeld
  • krop sla, salanova
  • ingemaakte citroenen
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten