Recept: pittige aubergine met kikkererwten – Ramon Brugman
Recept met erwten
Koken met Ramon Brugman - inclusief video
Bereidingswijze pittige aubergine met kikkererwten
- Snij de ui en knoflook, zet aan in een beetje olijfolie.
- Snij ondertussen de aubergine en bak deze mee. Zorg dat deze goed gebakken is en gekarameliseerd is aan de buitenkant.
- Voeg dan de komijn toe en bak kort aan.
- Voeg de gesneden tomaten, rode peper, gewelde kikkererwten en water toe.
- Breng op smaak met zout en peper en stoof dit ongeveer 40 minuten.
- Snij de verse koriander en voeg als laatste toe.
Hummus
- Zet de kikkererwten op met koud water en kook ze 40 minuten tot ze gaar zijn. (kookvocht bewaren).
- Doe ze in de blender met de tahin, puree van knoflook, komijn en sap van de citroen.
- Blender ze fijn. Mocht het te dik zijn, voeg je wat kookvocht toe.
- Laat afkoelen onder een velletje plasticfolie.
- Doe er wat paprikapoeder en olijfolie op.
Kruidenyoghurt
- Snij de munt fijn en meng met de hangop.
- Breng op smaak met zout en peper.
Crispy kikkererwten
- Leg de gekookte kikkererwten in een handdoek en wrijf de vliesjes er vanaf.
- Leg ze op een bakplaat en voeg er de olijfolie en specerijen aan toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer goed door en zet in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Bak ze 30 minuten en haal ze uit de oven. Roer ze goed om en zet de oven op 180 graden.
- Zet ze terug voor nog eens 15 minuten. Als ze daarna nog niet krokant zijn herhaal je de laatste stap nog eens.
- Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in een lucht dichte pot.
- Strooi ze over het gerecht heen en bewaar de rest voor een lekkere salade.