Recept met erwten
Pittige aubergine met kikkererwten – door Ramon Brugman
Pittige stoofpot met aubergine en kikkerewten - door Ramon Brugman

Recept met erwten

Pittige aubergine met kikkererwten – door Ramon Brugman

Koken met Ramon Brugman - inclusief video

De lekkerste video van het jaar is uit! Voor Peulvruchten.nl heeft Ramon Brugman een heerlijke maaltijd gemaakt met kikkererwten. Hij laat je zien hoe je met 1 zakje gedroogde kikkererwten 3 soorten gerechten maakt en daar heel de week van kunt eten en snacken. Ga voor een pittige stoofschotel met aubergine en kikkererwten lekker met munt yoghurt en flatbread. Om te smullen! Maak ook een romige hummus of ga aan de slag met gekruide crispy kikkererwten voor een healty snack of maak het gewoon allemaal. Wij krijgen steeds weer trek van bij het bekijken van de video en jullie? Laat het ons graag weten. Meer video’s van Ramon zien? Abonneer je op ons Youtube kanaal zo krijg je automatisch een melding als er weer een nieuwe video voor je klaarstaat. Geniet en eet smakelijk!

Bereidingswijze pittige aubergine met kikkererwten

  1. Snij de ui en knoflook, zet aan in een beetje olijfolie.
  2. Snij ondertussen de aubergine en bak deze mee. Zorg dat deze goed gebakken is en gekarameliseerd is aan de buitenkant.
  3. Voeg dan de komijn toe en bak kort aan.
  4. Voeg de gesneden tomaten, rode peper, gewelde kikkererwten en water toe.
  5. Breng op smaak met zout en peper en stoof dit ongeveer 40 minuten.
  6. Snij de verse koriander en voeg als laatste toe.

Hummus

  1. Zet de kikkererwten op met koud water en kook ze 40 minuten tot ze gaar zijn. (kookvocht bewaren).
  2. Doe ze in de blender met de tahin, puree van knoflook, komijn en sap van de citroen.
  3. Blender ze fijn. Mocht het te dik zijn, voeg je wat kookvocht toe.
  4. Laat afkoelen onder een velletje plasticfolie.
  5. Doe er wat paprikapoeder en olijfolie op.

Kruidenyoghurt

  1. Snij de munt fijn en meng met de hangop.
  2. Breng op smaak met zout en peper.

Crispy kikkererwten

  1. Leg de gekookte kikkererwten in een handdoek en wrijf de vliesjes er vanaf.
  2. Leg ze op een bakplaat en voeg er de olijfolie en specerijen aan toe.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer goed door en zet in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  5. Bak ze 30 minuten en haal ze uit de oven. Roer ze goed om en zet de oven op 180 graden.
  6. Zet ze terug voor nog eens 15 minuten. Als ze daarna nog niet krokant zijn herhaal je de laatste stap nog eens.
  7. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in een lucht dichte pot.
  8. Strooi ze over het gerecht heen en bewaar de rest voor een lekkere salade.
40
4/5
Ingrediënten
  • Pittige aubergine met kikkererwten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 4 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 tl komijn
  • verse koriander
  • 1/2 citroen
  • 200 g gewelde kikkererwten
  • 400 ml water
  • olie
  • zout en peper
  • Hummus
  • 120 g gewelde kikkererwten
  • 100 g tahin
  • 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Kruidenyoghurt
  • 150 g hangop
  • 3 blaadjes munt
  • zout en peper
  • Crispy kikkererwten
  • 100 g gekookte kikkererwten
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl gerookte paprikapoeder
  • zout en peper
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten