Recept met bonen, linzen
Recept: pittige curry met kippendij, bloemkool en mango
Pittige gele curry met kippendij, bloemkool, mango en gedroogde peulvruchten

Recept met bonen, linzen

Recept: pittige curry met kippendij, bloemkool en mango

Een heerlijk kleurrijk gerecht bomvol groenten en smaakmakers! Nicky van Food.nic wist wel raad met onze currybox vol peulvruchten en maakte deze lekkere pittige gele curry met kippendij, bloemkool, mango en gedroogde peulvruchten.

Met verschillende peulvruchten en kippendij is deze curry een eiwitrijke maaltijd die zorgt voor genoeg energie! Wil je meer heerlijke curryrecepten ontdekken? 15 foodbloggers deden mee aan onze peulvruchten Curry challenge en maakten allemaal verrukkelijke curry recepten met verschillende peulvruchten om van te smullen! Bekijk ze allemaal op de curry inspiratiepagina.

Bereidingswijze pittige gele curry met kippendij, bloemkool, mango en gedroogde peulvruchten

Bereidingstijd: 50 minuten

  1. Week de bruine bonen en de kikkererwten 8 uur van te voren in een kommetje.
  2. Zet een pan met water op en kook de bloemkool zacht.
  3. Ondertussen snijd je de uien, de knoflook en de rode peper. Fruit deze aan in de pan met 1 el olijfolie.
  4. Snijd je kippendijen in stukjes en voeg ze toe in de pan.
  5. Voeg 1 tl kurkuma, 1 tl masala en peper en zout toe. Bak alles even goed door.
  6. Snijd ondertussen de mango in stukjes en voeg dit toe aan de pan. Roer goed door.
  7. Voeg nu de kokosmelk en het water toe aan het mengsel.
  8. Doe de rode linzen, de bruine bonen en de kikkererwten er bij. Blijf roeren.
  9. Als de bloemkool gaar is doe je deze er ook bij.
  10. Breng alles op smaak met 1tl kurkuma, 1 tl masala, 1 tl koriander zaad en peper en zout.
  11. Laat het geheel minimaal 40 min zachtjes doorkoken. Roer nog een paar keer door de curry.
  12. Zet een pan op met water en kook de (zilvervlies) rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  13. Als topping gebruik je een beetje limoensap en wat gesneden bosuitjes.
27
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • Pittige gele curry met kippendij, bloemkool, mango en gedroogde peulvruchten
  • 300 gram kippendijfilets
  • 100 gram gedroogde rode linzen
  • 85 gram gedroogde bruine bonen
  • 1/2 bloemkool
  • 1 mango
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotjes (of 1 ui)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl korianderzaad
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • limoen
  • bosuitjes
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten