Recept met bonen
Poké bowl met beef teriyaki

Recept met bonen

Poké bowl met beef teriyaki

Hoe maak je deze poké bowl met beef teriyaki

Jessica de Man van Koolhydraat Beperkte Recepten heeft van ons de uitdaging gekregen een poké bowl te maken met peulvruchten. Jessica heeft ervoor gekozen een poké bowl te maken met een bavette van de barbecue. Dit is een mooi stuk rundvlees uit de vang van een koe. In Amerika noemen ze het ook wel een Flank Steak en in Engeland is het bekend onder de naam London Broil. Een bavette is meestal tussen de 35 en 45 cm groot.

Je kunt zelf kiezen voor sushirijst, bloemkool rijst of zero rijst welke maar liefst 60% minder koolhydraten bevat.

In deze poké bowl zijn kidneybonen gebruikt welke net als vele peulvruchten veel gezonde voedingsstoffen bevatten en rijk aan vezels en eiwitten zijn. Ook houden ze je bloedsuiker laag doordat ze traag werkende koolhydraten bevatten en veel calcium en magnesium.

Week de kidneybonen een dag van te voren. Dan zijn ze perfect om de poké bowl te maken.

Bereidingswijze

Bereidingstijd exclusief weken, marineren en voorverwarmen: Barbecue 45 minuten

Marineer het vlees altijd een dag voor bereiding zodat de marinade goed in het vlees trekt. Voor deze marinade zijn alle ingrediënten in de blender gepureerd tot een mooie gladde marinade. Smeer de bavette goed in en bewaar ongeveer 1/3 van je marinade voor over je poké bowl. Zet de bavette afgedekt in de koelkast.

Leg gelijk de kidneybonen in de week, zodat je ze de volgende dag kunt koken.

Bereiding van de Poké Bowl:

  1. Steek een uurtje voor je het vlees gaat bereiden de barbecue aan en verhit hem tot ongeveer 130 graden.
  2. Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen.
  3. Kook de kidneybonen
  4. Schil de mango en snijd deze in mooie kleine blokjes.
  5. Snijd de komkommer over de lengte door en verwijder de zaadlijst.
  6. Snijd de bosui in ringetjes en snij de rode peper ook in mooie ringetjes.
  7. Als de barbecue goed op temperatuur is gaan we beginnen met de bavette. Gaar hem op reversed sear. Op deze manier bereid je de bavette op een mooie rustige manier tot een kern van ongeveer 48 graden met een gesloten deksel. Als de kern bereikt is haal je kort het vlees van de barbecue en mogen alle schuiven van de barbecue open. Je zult merken dat je als je op deze manier het vlees bereid het vlees een stuk malser wordt. Zodra de temperatuur goed gestegen is mag de bavette terug op de barbecue en gril je hem nog kort rondom lekker bruin.
  8. Haal de bavette van de barbecue en laat hem een aantal minuten rusten voor je hem gaat aan snijden.
  9. Verdeel alles voor je poké bowl in kommen en verdeel de bavette over de poké bowl
  10. Sprenkel hier nog wat van de marinade overheen.
  11. Bestrooi met wat sesamzaad.

Geniet van deze heerlijke poké bowl met beef teriyaki.

 

Poké Bowl met Beef Teriyaki gemaakt op de barbecue
81
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • Ingrediënten voor de Teriyaki marinade
  • 1 lente-uitje
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 eetlepels verse gember
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 5 eetlepels erytrithol
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • klein scheutje water
  • Ingrediënten voor de Poké bowl
  • 1 bavette (ca. 750 gram)
  • 250 gr kidneybonen
  • 3 bosuitjes
  • 1 komkommer
  • 2 avocado's
  • 1 mango
  • 1 rode peper
  • sesamzaad
  • 300 gr zero rijst
Print
Stuur
Deel
Peulvruchten
Aanverwant
menu-bars menu-close Menu Sluiten