Jessica de Man van Koolhydraat Beperkte Recepten heeft van ons de uitdaging gekregen een poké bowl te maken met peulvruchten. Jessica heeft ervoor gekozen een poké bowl te maken met een bavette van de barbecue. Dit is een mooi stuk rundvlees uit de vang van een koe. In Amerika noemen ze het ook wel een Flank Steak en in Engeland is het bekend onder de naam London Broil. Een bavette is meestal tussen de 35 en 45 cm groot.
Je kunt zelf kiezen voor sushirijst, bloemkool rijst of zero rijst welke maar liefst 60% minder koolhydraten bevat.
In deze poké bowl zijn kidneybonen gebruikt welke net als vele peulvruchten veel gezonde voedingsstoffen bevatten en rijk aan vezels en eiwitten zijn. Ook houden ze je bloedsuiker laag doordat ze traag werkende koolhydraten bevatten en veel calcium en magnesium.
Week de kidneybonen een dag van te voren. Dan zijn ze perfect om de poké bowl te maken.
Bereidingstijd exclusief weken, marineren en voorverwarmen: Barbecue 45 minuten
Marineer het vlees altijd een dag voor bereiding zodat de marinade goed in het vlees trekt. Voor deze marinade zijn alle ingrediënten in de blender gepureerd tot een mooie gladde marinade. Smeer de bavette goed in en bewaar ongeveer 1/3 van je marinade voor over je poké bowl. Zet de bavette afgedekt in de koelkast.
Leg gelijk de kidneybonen in de week, zodat je ze de volgende dag kunt koken.
Bereiding van de Poké Bowl:
Geniet van deze heerlijke poké bowl met beef teriyaki.