Recept met linzen, bonen
Poké Bowl Zalm & Garnalen met zwarte bonen en zwarte linzen

Recept met linzen, bonen

Poké Bowl Zalm & Garnalen met zwarte bonen en zwarte linzen

Hoe maak je deze poké bowl met zalm en garnalen

Een heerlijke voedzame, gezonde poké bowl die iedereen graag wilt eten. Dit is was @bourgondischkeukentje voor ons heeft gemaakt naar aanleiding van een mooi peulvruchtenpakket. De opdracht luidde als volgt: maak een poké bowl met één van de peulvruchten.

 

Bereidingswijze

  1. Week de zwarte bonen 1 nachtje in ruim water en kook ze dan 45 minuten De zwarte linzen kook je voor ongeveer 35 minuten. Dit kan je allemaal al van tevoren bereiden.
  2. Was de sushi rijst en giet het in een pan met 350 ml koud water. En kook het 10 minuten. Zet het vuur uit en laat het 15 minuten met de deksel op de pan na garen. Daarna voeg je de Rice vinegar eraan toe.
  3. Snijd de zalm in blokjes en doe het in een diepe kom. En voeg daarbij het sausje van de zalm. Dek het af en zet het terug in de koelkast.
  4. Snijd je avocado door de midden en verwijder de pit. En snij er partjes van.
    Ik gebruikte een halve komkommer en maak er dunne plakjes van en rol het op.
  5. Bak je garnalen in een pannetje met een beetje olijfolie.
  6. Neem een diep bord en schep eerst de rijst erin. In het midden van het bord leg je de halve avocado. De zwarte bonen en de linzen verdeel je over de borden. De zalm en de garnalen. Komkommerrolletjes en als topping zwarte sesamzaadjes en kiemgroente, nori snacks en je hebt een heerlijke gezonde Poke bowl.Smakelijk eten!
3
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 2 personen.
  • voor een poké bowl met zalm, garnalen, zwarte bonen en zwarte linzen
  • 100 gram zwarte bonen, geweekt en gekookt
  • 100 gram zwarte linzen, gekookt
  • 150 gram gerookte zalm
  • 150 gram knoflookgarnalen
  • scheutje olijfolie
  • 1 avocado
  • komkommer rolletjes
  • zwart sesamzaad
  • kiemgroente
  • nori snacks
  • 250 gram sushirijst
  • 350 ml water (voor de sushirijst)
  • peper en zout
  • 1 el rice vinegar
  • Sausje voor de zalm: 🌶🌶
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sriracha saus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel vissaus
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel citroensap
Print
Stuur
Deel
menu-bars menu-close Menu Sluiten