Bereidingswijze
- Bereid de kievitsbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bonen beetgaar en spoel ze daarna af onder de koude kraan om doorgaren te voorkomen en zet apart.
- Schraap de bosbeentjes schoon en bestrijk deze met sesamolie en honing en bestrooi met de gedroogde korianderpoeder.
- Glaceer de bospeentjes 25 minuten in de oven op 200 graden.
- Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en zet apart.
- Maak ondertussen een dressing van knoflook, gember, sojasaus, honing en wat druppels sesamolie in een bekertje. Je kan met een staafmixer alles glad pureren.
- Schep de kievitsbonen in een mooie schaal en verdeel hierover de bospeen en daarover de pinda’s en de granaatappel en verse kruiden.
- Besprenkel de salade met de dressing en eventueel nog peper en zout.
Tip:
De pinda’s in dit recept kunnen vervangen worden door cashewnoten of pistachenoten. Net wat je zelf in je voorraadkast hebt liggen! Het recept heeft een Aziatische bite en geroosterde noten passen hier heel goed bij. De frisse tonen van de granaatappel zorgen voor een spannend zuurtje bij dit gerecht. Heerlijk bij de BBQ waar lamsvlees, kip en spareribs op het menu staan!
Probeer niet alleen het recept salade van geroosterde bospeen maar ook 1 van deze BBQ bijgerechten:
Sticky uien met rode linzen en gremolata
Gekruide kikkererwten met gebakken aardappels
BBQ salade van zomergroenten en Beluga linzen
Witte bonen pannenkoekjes met pesto