Rijkgevulde Turkse erwtensoep met knoflookworst
Recept met erwten
Esen van Esen’s Kitchen verraste ons met een rijkgevulde Turkse erwtensoep met knoflookworst. Dit is met recht een smaakexplosie. De smaken van de kruiden trekken goed door in de soep. Het is een mooie variatie op het recept van de Hollandse erwtensoep. Esen gebruikte Turkse baharat kruiden, dit is een mix van specerijen uit het Midden-Oosten en bevat onder andere paprika poeder, zwarte peper, kaneel, komijn, nootmuskaat en koriander. Je kunt het kant en klaar kopen of zelf je favoriete mix maken! Geniet van de verfijnde smaak van deze Turkse snert.
Bereidingswijze Rijkgevulde Turkse erwtensoep met knoflookworst
- Kook de spliterwten in 2 liter water met 2 bouillonblokjes en laurierblaadje.
- Laat het in ongeveer 25 minuten gaar koken en roer af en toe door. Haal het schuim van de soep af en giet een kwart van het gekookte water weg.
- Snijd de ui en de knoflook in kleine blokjes en fruit deze samen in een olijfolie totdat ze glazig zijn. Voeg deze toe in de spliterwten pan.
- Snijd de knolselderij, bleekselderij, wortel, paprika en courgette in kleine blokjes ongeveer 1 cm.
- Snijd de prei in ringen. Doe al deze groenten in de pan.
- Voeg het kruidnagel poeder en de baharat kruiden toe.
- Als de groenten goed gegaard zijn, dan mix je de soep half met een staafmixer. Is de soep dik geworden, dan voeg je wat water toe.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Vul de kommen met soep en voeg voor het serveren de peterselie, schijfjes worst, bosui en de gebroken walnoten aan de soep toe.