Recept met linzen
Single shepherd pie met linzen
single shepherd pie mammatje van alles

Recept met linzen

Single shepherd pie met linzen

Dat linzen geweldig zijn als vulling, wisten we al! En je kunt er zoveel kanten mee op. Deze single shepherd pie met linzen, die Willeke van foodblog Mamma’tje van alles maakte, is goed gevuld met beluga linzen, gehakt en zongedroogde tomaten. Dit recept kun je bovendien heel makkelijk aanpassen naar het gewenste aantal personen en dus ook voor 1 persoon maken! Altijd handig. Wil je hier een vegetarische variant van maken dan kun je kiezen voor vegetarisch gehakt of het gehakt weglaten. Eet smakelijk!

Bereidingswijze witte bonenstoof met tomaat en kabeljauw

  1. Smeer de aardappel in met olijfolie, prik er her en der wat gaatjes in en wikkel in aluminiumfolie.
  2. Pof de aardappel in een uur gaar in de oven op 200 graden hetelucht.
  3. Week ondertussen de linzen in koud water.
  4. Kook de linzen in ongeveer 12 minuten gaar.
  5. Bak het gehakt rul in een koekenpan in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Voeg het fijngesneden uitje toe en de gekookte linzen.
  7. Snijd de gepofte aardappel in het midden door maar zorg dat de helften nog aan elkaar blijven.
  8. Bestrooi met grof zeezout en vul met het gehakt mengsel.
  9. Verdeel hier nog wat in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes over en wat kappertjes en rasp er wat kaas over. Zet nog even 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
single shepherd pie mammatje van alles
12
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 4 zoete aardappels van gelijke grootte
  • olijfolie
  • 200 gram gehakt
  • 200 gram beluga linzen
  • 2 kleine uien
  • peper en zout
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 4 tl kappertjes
  • 100 gram geraspte kaas
Print
Stuur
Deel
Categorieën
Menu Sluiten