Sofritas met kidneybonen en tempeh
Recept met bonen
Sofritas met kidneybonen en tempeh maak je eenvoudig zelf!
Sofritas zijn het eiwitrijke, vegan antwoord op een vleesvulling in vele Mexicaanse gerechten! De tempeh of tofoe word verkruimeld of geraspt, op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden en chipotle en daarna in een romige saus geserveerd. De structuur lijkt op die van gehakt en het is volledig plantaardig. Serveer je dit met kidneybonen dan heb je helemaal een eiwitrijke vulling!
Wat is chipotle?
Chipotle is gerookt jalapeñopoeder dat een heerlijke, rokerige smaak en pit aan je gerecht geeft.
Wat ga je doen voor de sofritas met kidneybonen en tempeh?
- Verkruimel de tempeh met je vork tot kleine stukjes.
- Mix de tempeh met de tomatenblokjes, tacomix en chipotle /gerookt paprikapoeder.
- Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok en bak de tempeh 5-6 minuten.
- Serveer met kidneybonen, guacemole, paprika en koriander.