Recept met bonen
Sofritas met kidneybonen en tempeh 
Sofritas met kidneybonen en tempeh

Recept met bonen

Sofritas met kidneybonen en tempeh 

Sofritas met kidneybonen en tempeh maak je eenvoudig zelf!

Sofritas zijn het eiwitrijke, vegan antwoord op een vleesvulling in vele Mexicaanse gerechten! De tempeh of tofoe word verkruimeld of geraspt, op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden en chipotle en daarna in een romige saus geserveerd. De structuur lijkt op die van gehakt en het is volledig plantaardig. Serveer je dit met kidneybonen dan heb je helemaal een eiwitrijke vulling!

Wat is chipotle?

Chipotle is gerookt jalapeñopoeder dat een heerlijke, rokerige smaak en pit aan je gerecht geeft.

Wat ga je doen voor de sofritas met kidneybonen en tempeh? 

  1. Verkruimel de tempeh met je vork tot kleine stukjes.
  2. Mix de tempeh met de tomatenblokjes, tacomix en chipotle /gerookt paprikapoeder.
  3. Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok en bak de tempeh 5-6 minuten.
  5. Serveer met kidneybonen, guacemole, paprika en koriander.

 

De persoonlijke blog van de groene meisjes.  

0
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 2 personen.
  • 200 gram tempeh
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 1 el tacomix (klik op link voor een recept)
  • 1/2 tl chipotlepoeder of gerookte paprikapoeder (optioneel, maar zeker aan te raden)
  • scheutje plantaardige olie
  • 200 gram gekookte kidneybonen
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten