Recept met bonen
Spaanse bruine bonen
spaanse bruine bonen

Recept met bonen

Spaanse bruine bonen

Met kruiden en specerijen kun je volop variëren! Zo maak je steeds een ander gerecht met dezelfde basisingrediënten en zou blijft het afwisselend. Op deze manier kun je nog veel vaker van je favoriete peulvruchten genieten. Zoals met deze Spaanse bruine bonen die Kim van Be fit by food maakte. Ze maakte ook al heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes met beluga linzen dus kijk ook zeker eens bij dat recept. Deze Spaanse bruine bonen zijn in ieder geval helemaal vegan dus perfect voor iedereen!

Bereidingswijze Spaanse bruine bonen

  1. Week en kook de bruine bonen.
  2. Bak de gesneden ui en knoflook in olijfolie.
  3. Voeg de gedroogde kruiden toe en de paprika’s in blokjes en bak kort.
  4. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg toe.
  5. Kook de rijst samen met de saffraan voor een lekkere smaak en mooie gele kleur. Wil je het jezelf makkelijk maken? Koop dan kant en klare gele rijst.
  6. Voeg als laatste de bruine bonen en rijst toe en schep door elkaar samen met de gesneden koriander.
  7. Lekker vegetarisch of voeg chorizo toe.
43
3/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 250 gram bruine bonen
  • 200 gram basmati rijst
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 1/2 bol knoflook
  • 2 tomaten
  • 3 draadjes saffraan
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl koriander
  • 1 tl piment
  • 1 tl komijn
  • peper en zout
  • 15 gram verse koriander
  • olijfolie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten