Recept met erwten
Spicy wraps
-
150 gram gedroogde kikkererwten
-
1 kleine ui
-
1 rode paprika
-
1 kleine courgette
-
200 gram champignons
-
2 el tomatenpuree
-
1 biologisch uienbouillonblokje
-
2 tenen knoflook
-
50 gram zoete mais uit pot
-
1 tl honing
-
ijsbergsla
-
1/2 tl komijnpoeder
-
1/4 tl cayennepeper
-
olijfolie
Wat ga je doen?
- Spoel de kikkererwten af en week de kikkererwten één dag van tevoren in schoon water. De kikkererwten kunnen ‘s nachts worden geweekt. Bekijk hier de exacte weektijden.
- Kook de kikkererwten ca. 1,5 uur.
- Snijd de ui, paprika, courgette en champignons in kleine stukjes. Verhit 1 tl olijfolie in een koekenpan en fruit eerst de ui. Voeg de andere gesneden groenten toe en bak deze gedurende 5 minuten. Roer regelmatig door de groenten in de koekenpan.
- Meng ondertussen 4 el water, de tomatenpuree en het uienbouillonblokje in een schaaltje. Pers de knoflook erboven uit en roer dit goed door.
- Voeg dit mengsel toe aan de groenten in de pan en laat het een paar minuten meebakken.
- Voeg de mais, kikkererwten, honing en specerijen toe en laat dit op middelhoog vuur nog 5 minuten sudderen.
- Verwijder de buitenste bladeren van de krop sla. Gebruik een paar mooie bladeren, spoel ze af en maak ze goed droog.
- Schep de vulling in de slabladeren en rol ze op. Wanneer de bladeren opgerold niet goed blijven zitten kunnen er een paar prikkertjes worden ingezet zodat de wrap opgerold blijft.